Hout uit de dertiende eeuw uit de IJssel.
Hout uit de dertiende eeuw uit de IJssel. Foto: aangeleverd

Gi-Ga-Groen voorplein Stadskazerne Kampen

Algemeen

KAMPEN - Een paar weken geleden werd in de media vermeld dat het zanderige achterterrein van de Stadskazerne eindelijk aangepakt gaat worden. Maar als het aan Hanjo IJkhout, de voormalige beheerder van kinderboerderij Cantecleer en kunstenaar Timon Schellingerhout ligt, blijft het daar niet bij. Deze twee Kampenaren hebben elkaar gevonden in een plan om het voorplein van de Stadskazerne te vergroenen. 

Dat worden niet zomaar een paar bomen en stuiken, maar een verrijdbaar voedselbos en plek om elkaar te ontmoeten. De bankjes zullen gemaakt worden van oud stadshout, uit de dertiende eeuw en ooit opgevist uit de IJssel. Het voedselbos kan ook ingezet worden bij andere evenementen in de stad. En met een flexibele opstelling blijft het plein beschikbaar voor exposities en activiteiten van de bewoners van de Stadskazerne. 

Bibliotheek Kampen is enthousiast over de plannen. “Met meer groen maken we de Stadskazerne gezelliger”, vertelt Anne Marth Kuilder van de bibliotheek. “Een kil en kaal pleintje wordt een fijne plek. Bovendien beginnen veel van onze bezoekers spontaan te vertellen over de boom die altijd op het plein gestaan heeft. Hopelijk kunnen we die weer een beetje terug brengen. En het project sluit heel erg mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek in oktober Gi-Ga-Groen! Die hele maand oktober organiseren we activiteiten rondom groen en verduurzamen, dan is al een beetje te zien hoe groen het voorplein gaat worden.”

Wie mee wil doen of mee wil denken met Hanjo en Timon kan dat laten weten via ijkhout001@zonnet.nl