archiefbeeld
archiefbeeld Foto: Harald Vos

Konvooi met ruim 100 beladen speciaal transport combinaties

Algemeen

KAMPEN - Op vrijdag 29 juli zal een groot speciaal transport konvooi met meer dan 100 beladen combinaties afreizen naar het Truckstar Festival in Assen. Dit moment is voor veel chauffeurs en bedrijven het begin van de zomervakantie. Het konvooi zal om 18:00 uur vanuit Kampen vertrekken en rond 21:00 uur aankomen bij het TT Circuit in Assen.

Speciaal transport vervoerders vanuit heel Nederland, Ierland, Duitsland en Noorwegen zullen deelnemen aan het konvooi. De trailers hebben een breed scala aan ladingen, zoals graafmachines, oldtimers, lange heipalen en landbouw tractoren. De start locatie is de fabriek van trailerproducent Broshuis B.V. Zij organiseren jaarlijks dit konvooi naar Truckstar om samen met de speciaal transport chauffeurs de vakantie in te luiden. “Na 2 jaar afwezigheid kijken we er erg naar uit om weer samen met de chauffeurs op pad te kunnen en te genieten van het Truckstar Festival. Daarom pakken we dit jaar extra uit, met een groter konvooi dan ooit”, aldus Jelke de Jong, een van de organisatoren van het konvooi binnen Broshuis B.V..

Het konvooi zal vanuit Kampen vertrekken via de N50 om vervolgens via de A28 naar Assen af te reizen.

Ook het uitrijden voor de terugreis is een spektakel. Dat zal op 31 juli om 16:00 uur starten bij het TT Circuit in Assen. Het speciaal transport konvooi vertrekt als eerst via de A28 richting Hoogeveen, daarna zullen alle andere deelnemers aan het Truckstar Festival volgen.


Truckstar Festival

Het Truckstar Festival is het grootste truckfestival van heel Europa. Op 30 en 31 juli verzamelen meer dan tweeduizend vrachtwagens zich op het TT Circuit in Assen. Dit festival is bij te wonen als bezoeker. Voor meer informatie zie: https://truckstar.nl/truckstar-festival-home/.