Links Kees van de Wetering over de finish in Ironman Erkner en rechts Kevin van de Wetering richting de finish Challenge Almere-Amsterdam
Links Kees van de Wetering over de finish in Ironman Erkner en rechts Kevin van de Wetering richting de finish Challenge Almere-Amsterdam Foto: Sportograf en Marathonphotos

Van de Wetering actief in triathlons Almere en Berlijn

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

In het weekend van 10 en 11 september stonden er weer twee leden van de sportieve familie Van de Wetering aan de start van twee triathlons. Kees (59) was actief bij Berlijn in de Ironman 70.3 Triathlon Erkner. Zoon Kevin (26) was een dag eerder gestart bij de Challenge Almere-Amsterdam. Beide deden een halve triathlon. Dat houdt in: 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Op zaterdag ging Kevin onder barre omstandigheden van start: “Een pittige dag door de zware omstandigheden. “

In Almere viel er vlak voor de start een flinke stortbui. Het zwemmen speelde zich af in het Weerwater over 1 ronde. Kevin kon een goed ritme vinden en zwom zonder al te veel energieverspilling 31 minuten. 

Daarna was het snel wisselen en de fiets op. Richting Lelystad, door de Flevolandse polder en via de Gooimeerdijk weer terug. Het fietsen was aan de lange kant; 96 kilometer in plaats van de 90 kilometer. Er waren veel valpartijen en lekke banden door de natte wegen, dit bleef Kevin bespaard. Met 41 km/u raasde Kevin in 2:21 uur het parcours over. Op naar de halve marathon. Die bestond uit drie ronden van 7 kilometer om het Weerwater en over de Floriade. Kevin begon de eerste ronde goed, daarna raakte de tank leeg. “De tweede ronde lopen werd behoorlijk zwaar. Een strijd om te blijven lopen.” De halve marathon ging in 1:29 uur wat een finishtijd van 4:31 maakte. Dit resulteerde in overall een 29e plek van de 900 deelnemers en een 15e plek van de 61 in de leeftijdscategorie M25-29.

Reactie Kevin: “Wat was dit een prachtige race. Tevreden omdat ik eruit heb kunnen halen wat er die dag in zat. Veel lessen en verbeterpunten en ik heb ontzettend kunnen genieten. De sfeer in Almere was geweldig. Elke ronde kwam je langs het finishterrein waar rijen dik publiek stond, dit zorgde voor een boost iedere ronde.”

Een dag later startte Kees in zijn halve triathlon. De start was om 8:00 uur, dus vroeg op. Er werd 1.900 meter gezwommen in de Dämeritzsee en starten ging door een rolling start. Na een prima zwemonderdeel en 32 minuten later stapte Kees de wal weer op. Dat was een goed begin.

Het fietsen was één grote ronde van 90 km over een supervlak parcours. Dat ging ook naar tevredenheid en na 2:29 uur kwam hij weer in de wisselzone aan om nog 21 km te lopen. Ook dat ging erg goed. Een halve marathon van 1:41 uur bracht hem naar een prachtige finishtijd van 4:50 uur. Daarmee haalde Kees een flinke hap van zijn PR af. De vorm was erg goed en hij was hier erg blij mee. De finish was in het sportcentrum van Erkner op de atletiekbaan. De sfeer was er geweldig. De finish bij Ironman is altijd fantastisch. Iedereen wordt als een held binnengehaald.

In zijn leeftijdsgroep (M55-59) werd Kees hiermee 13e van de 105. Overall eindigde hij als 355e van de 1450 deelnemers.

Daarmee is het seizoen nog niet voorbij. Na een weekje herstel en even vakantie wordt er deze maand nog stevig doorgetraind naar de sprint triathlon Zwolle en de halve triathlon in Venetië, half oktober.