Ten Brinke Set-Up DS 1 start seizoen met winst op C.S.V. DS 2.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

D.d. 01-10-2022

IJsselmuiden - Na een goede voorbereiding en het lange wachten mochten de Set-Up dames ook eindelijk de eerste competitiewedstrijd gaan spelen. De eerste tegenstander was C.S.V. DS 2 uit Zwolle.

Het voorbereiden de afgelopen weken had Set-Up goed gedaan, men begon gelijk sterk in de eerste set. De pass kwam goed aan, waardoor de spelverdeler de bal goed kon verdelen onder de aanvallers. De rally’s werden daardoor snel afgemaakt, wat ervoor zorgde dat er al vlot een grote voorsprong was. C.S.V. had hierdoor weinig inbreng in het spel en zo kon Set-Up de set winnen met een eindstand van 25-15.

Met een goede eerste set was men weer gebrand om ook deze tweede set te gaan winnen. Ook deze set begon weer goed. Als opdracht had de thuisploeg meegekregen om de serve goed te houden, zodat men hiermee druk konden zetten bij de tegenstander. C.S.V. had het best moeilijk met de serve van Set-Up, hier werden dan ook veel punten mee gemaakt. Door goed eigen spel te spelen is ook de tweede set voor de thuisploeg met als eindstand 25-18.

In de derde set kwam C.S.V. steeds meer in hun spel waardoor de gasten ook meer de Set-Up gaatjes op konden zoeken. Hierdoor had Set-Up wat moeite met het zelf scoren van de punten. De gehele set liep het dan ook erg gelijk op. Maar Set-Up moest het toch echt zelf doen als men deze set nog wou gaan winnen. Na een spannende set trok Set-Up aan het langste eind 27-25.

Nu de thuisploeg 3-0 voor stond in sets, was de wedstrijd natuurlijk al gewonnen, maar die vierde set wilde men ook maar al te graag pakken. Het verliep alleen wat anders. Set-Up had moeite met de service pass en maakte zelf aanval ook niet af, waardoor er veel punten naar de tegenpartij gingen. Al snel stond Set-Up dik achter, maar men gaf nog niet op. Na een time out en een peptalk van de coach wist Set-Up zichzelf toch wel weer een beetje op te pakken. Men kwam steeds dichterbij, maar dit was helaas niet genoeg. De laatste set ging naar C.S.V. met een verlies van 17-25.

Volgende week mogen wij uit tegen Voorsterslag in het Anker.