Met een ferme druk op de knop lanceert Andries Heidema de stemwijzer ’Overijsselkiest.nl’.
Met een ferme druk op de knop lanceert Andries Heidema de stemwijzer ’Overijsselkiest.nl’. (foto: Maarten van Gemert)

Stemwijzer voor verkiezingen Provinciale Staten gelanceerd

Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
ZWOLLE – Met een ferme druk op de knop heeft Andries Heidema vorige week woensdag de stemwijzer ’Overijsselkiest.nl’ gelanceerd voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart.

De Commissaris van de Koning in Overijssel vulde ’m daarna zelf in. Samen met de lijsttrekkers van de politieke partijen die zich die avond presenteerden in het Provinciehuis. Maar liefst negentien politieke partijen dingen in Overijssel mee naar één of meer van de 47 beschikbare zetels in de Provinciale Staten. Alle lijsttrekkers mochten zich in twee minuten kort presenteren tijdens de feestelijke aftrap voor de verkiezingen.
Kamper kandidaten van de diverse partijen presenteren zich donderdagmiddag 2 maart op het Koeplein. In aanloop naar de verkiezingen zullen enkele kandidaten zich ook voorstellen De Brug.

Heidema roept iedereen op om vooral gebruik te maken van hu stemrecht: „We hebben vandaag te maken met grote uitdagingen voor morgen. Zo zal de ruimtelijke puzzel, de woningbouwopgave, de energietransitie en de transitie van het landelijk gebied ook de komende coalitieperiode een grote rol spelen
Wie nog twijfelt op welke partij of kandidaat te stemmen, kan terecht op Overijsselkiest.nl. Daar is naast de stemwijzer ook meer te lezen over alle partijprogramma’s en een overzicht van de lijsttrekkers en kandidaten. De Brug filtert er voor u de Kamper kandidaten uit.

Meerdere Kamper coryfeeën gaven acte de présence op 8 februari in het Provinciehuis, zoals CDA-raadslid Jacolien van de Wetering en  (ex-Kampenaar) CU-gedeputeerde Bert Boerman (foto: Maarten van Gemert)

..