Afbeelding
Foto: Marleen Kragt

Stilstaan bij 1 jaar oorlog in Oekraine

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

24 februari 2023 om 19.30 uur 

De Hoeksteen - IJsselmuiden

Samen zingen, bidden en gedenken

24 februari 2022, de zwartste dag uit de Oekraïense geschiedenis. De oorlog met Rusland is een feit. Verdriet en angst bepalen vanaf die dag het leven in dit land. Noodopvang De Hoeksteen haalde de banden die er al waren aan en ving vanaf het begin van het uitbreken van de oorlog onze Oekraïense vrienden op. 

Nu, een jaar verder, willen wij op 24 februari 2023 een gebeds- en benefietavond organiseren in De Hoeksteen. Wij willen deze avond om onze Oekraïense gasten heen staan, zodat zij voelen dat zij er niet alleen voor staan. 

Het wordt een bijzondere avond, er zal mooie muziek ten gehore worden gebracht en wij zullen samen met de Oekraïners zingen, bidden en gedenken. 

Ook houden wij op dit moment een familiepakketten-actie voor het volgende transport dat op 27 februari a.s. gepland staat. De bedoeling is dat, naast de hulpgoederen voor de dagcentra, familiepakketten t.w.v. ± € 20,- mee zullen gaan met dit transport. Deze pakketten zullen worden overhandigd aan families die het hard nodig hebben. De familiepakketten kunnen worden ingeleverd tijdens de benefietavond. Wilt u ook meedoen aan deze actie en boodschappen inkopen t.w.v. ± € 20,- voor 1 familie? Dat kan. Richt u dan een mail aan noodopvanghoeksteen@gmail.com . U zult dan verdere uitleg krijgen over hoe de actie werkt. De Oekraïners zullen u erg dankbaar zijn.  

U bent van harte welkom op de benefietavond op 24 februari 2023, start om 19.30 uur in De Hoeksteen, Goudplevier 103 in IJsselmuiden.