Kaylee Descendre met het officiële finalelint van Miss Teen
Kaylee Descendre met het officiële finalelint van Miss Teen (foto: Maarten van Gemert)

Kaylee Descendre dringt door tot finale van Miss Teen of Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Opnieuw is een Kamperse schone doorgedrongen tot de finale van een Missverkiezing. Vorig jaar schitterde Annelies in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2022. Dit jaar gaat Kaylee voor de titel Miss Teen of Overijssel 2023. De zeventienjarige Deltionstudente geeft om uiterlijk èn om innerlijk. Ze staat graag op het podium en dit is een kolfje naar haar hand.

Kaylee Descendre is gevraagd om mee te doen door Miss Teen of Overijssel 2022. Daarmee is ze de enige kandidate uit West-Overijssel. Het voorbereidingstraject is pittig maar Kaylee heeft het er graag voor over. Ze leert er veel van en ze doet veel nieuwe contacten op. Kaylee probeert zelf veel stemmen te werven. Tot vanavond 23.59 uur (zaterdag 18 maart) kan iedereen op Kaylee stemmen door te SMS’en naar 3010 (€1,10 per bericht) met ”Poll Overijssel Kaylee”.

Finale
Zondag 19 maart wordt de finale weer een wervelende show in het hotel en theater van Hardenberg. Kaylee reist naar verwachting met een grote delegatie naar het noorden van Overijssel af. De finale wordt live uitgezonden bij Kamper Nieuws.
Kaylee Descendre is benaderd om mee te doen terwijl Annelies Visscher zichzelf aangemeld had. Daarmee dingt er weer een schoonheid mee uit West-Overijssel. De meeste kandidates bij de verkiezing komen uit het oosten van de provincie.

Goed doel
Danae Slooff ontdekte Kaylee op Instagram. De toen zestienjarige Almelose schone werd vorig jaar uitgeroepen tot Miss Teen of Overijssel. De Kamperse schone was meteen enthousiast toen ze ge’appt werd. Haar vader dacht even dat het nep was. „Stiekem is hij wel trots,” vertelt Kaylee. Moeder Zonzo vindt het mooi dat haar dochter meedoet en zo zelfvertrouwen kan opbouwen.
Net zoals Annelies vorig jaar wil ook Kaylee een steentje bijdragen aan het goede doel dat verbonden is aan de verkiezing: de LINDA.foundation om geld op te halen voor kinderen die in armoede leven. Doneren kan via deze link.

Traject
Uit bijna 500 aanmeldingen koos de organisatie Kaylee als 1 van de 100 geselecteerden voor de casting begin december. Van de 48 uitverkozen kandidaten (voor zowel Miss Beauty als Miss Teen) zijn er inmiddels acht afgevallen. De weg naar de finale kost veel tijd en inspanning. Voor de wekelijkse trainingen in Enschede kan Kaylee gelukkig meerijden met Luna Lisa (20) uit Zwolle, kandidate voor Miss Beauty 2023. Op weg naar Miss Teen van de provincie en dan Miss Teen of the Netherlands?


Kaylee Descendre uit Kampen heeft de finale bereikt van Miss Teen of Overijssel 2023 (foto: Maarten van Gemert)

....