Loopt jouw collectekanjer ook een straatje mee?
Loopt jouw collectekanjer ook een straatje mee? Foto: Longfonds

Longfonds zoekt collectanten in Kampen (wijk Hagenbroek).Samen in actie tegen astma bij kinderen.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Kampen, 23 maart 2023. 

Van 8 t/m 13 mei 2023 gaan tienduizenden collectanten weer met de collectebus op pad voor Longfonds. De collecte staat dit jaar in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. Samen halen ze zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. Zo werken we samen aan een wereld waarin iedereen vrij kan ademen.
  

Jonge longen: astma grootste chronische kinderziekte

Wist je dat astma de meest voorkomende chronische kinderziekte is van Nederland? En dat elke dag opnieuw zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis belanden? Dat mogen we niet accepteren. Daarom is Longfonds vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken. 

Geef je op als (online) collectant via longfonds.nl/collecte!

Voor de collecteweek van 8 t/m 13 mei is Longfonds nog op zoek naar collectanten in Kampen (wijk Hagenbroek). Wil jij een paar uurtjes meehelpen in jouw gemeente? Naast de collecte aan de deur, kun je ook online collecteren. Dat is makkelijk, snel én veilig. Mag Longfonds dit jaar ook op jou rekenen? Kijk voor meer informatie over de collecte op longfonds.nl/collecte en geef je op. 

Ervaring van collectant Kirsten:

‘Vanaf mijn 16de collecteer ik voor het longfonds, nu al 13 jaar. De reden dat ben begonnen met collecteren is omdat ik zelf astmatische bronchitis heb. In het begin van mijn collecte tijd vond ik het leuk om samen met mijn buurmeisje van zes langs de deuren te gaan. Om zo gezellig samen met haar en de rammelende collectebus geld op te halen voor het goede doel. Nu doe ik het nog steeds met heel veel plezier’. 

Longfonds diploma voor collectekanjers

Kinderen die voor Longfonds mee collecteren, krijgen dit jaar na afloop een speciaal Longfonds collectediploma. Daarnaast mogen kinderen (en hun ouders) posters en kleurplaten verspreiden op hun (basis)school. Deze zijn gratis te bestellen via de Longfonds webshop (longfonds.webshop.nl). 

Over Longfonds

Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat we samen longziekten de wereld uit kunnen helpen. Daarom jagen we wetenschappelijke doorbraken aan en zetten we ons in voor de beste zorg. We willen dat iedereen op een gezonde manier in gezonde lucht kan leven. Zo werken we met jou aan een wereld waarin we vrij kunnen ademen.

Geef adem. Samen met Longfonds. 

Afbeelding
Collecteweek Longfonds 8 t/m 13 mei 2023

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.