Afbeelding
Foto: aangeleverd

Tweede Kamper Orgeldag in teken van Kamper organisten

Algemeen

KAMPEN - In de Bovenkerk wordt zaterdag 29 april de tweede Kamper Orgeldag gehouden. Verscheidene organisten leveren een muzikale bijdrage. Er is onder andere een expositie over orgelmaker Hinsz en zijn werk in Kampen.

De hele dag door verzorgen organisten, waaronder André van Vliet, Evert van de Veen, Harry Hamer en Gerwin van der Plaats, miniconcerten. Tussen deze concerten is er orgelspel door jongeren te horen. De meeste stukken die gespeeld worden is muziek van Kamper organisten Harry Hamer, Klaas Jan Mulder, Ab Weegenaar, Gradus Wendt, Jan Zwanepol, Piet Zwart en Willem Hendrik Zwart. Rond het middaguur houdt Harmen Trimp een kort referaat. Er is betaalde catering.

De dag wordt besloten met een dubbelconcert door Marco den Toom en Gerwin van der Plaats. Dit begint om 15:45 uur en is een knipoog naar het dubbelconcert uit 1983 met Feike Asma en Willem Hendrik Zwart.

Van 10 uur tot 17 uur kunnen bezoekers voor € 2 de kerk in- en uitlopen. In de kerk zal onder andere bladmuziek verkocht worden. Daarnaast presenteren de stichtingen ‘Bovenkerk Kampen’ en ‘Vrienden van de Bovenkerk’ zich om meer te vertellen over de restauratie van het grootste monument van Kampen. De klokkenluidersgilde is ook aanwezig.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 19 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.