Afbeelding
Foto: aangeleverd.

Gratis hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Algemeen

Anja (78) woont zelfstandig en redt zich nog goed met alleen wat ondersteuning van de thuiszorg. Onlangs kreeg zij na een onderzoek in het ziekenhuis van de huisarts te horen dat zij de uitslagen in kon zien op het webportaal van het ziekenhuis. Hoewel zij normaal gesproken voor computervragen hulp krijgt van haar buurman, wilde zij toch liever zelfstandig haar dossier bekijken. De huisarts verwees haar daarom door naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek om hulp te krijgen hierbij.

Steeds meer regelen met de computer

Wij moeten steeds meer dingen zelf regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit toch nog lastig en daarvoor is er het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Anja: “Ik heb gebeld naar de Bibliotheek en daar vroegen ze mij of ik een laptop of tablet kon meenemen naar het spreekuur van woensdag. Ook vroegen zij of ik al een DigiD had. Ik heb mijn tablet meegenomen, die gebruikte ik alleen voor spelletjes. En gelukkig had ik wel een DigiD maar die gebruikte ik eigenlijk nooit. Een aardige medewerker van het IDO heeft mij toen laten zien hoe ik zelf mijn patiëntendossier kan inzien”

Kom naar het gratis spreekuur in de Bibliotheek

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom vooral langs bij het IDO in de Bibliotheek Kampen (in de Stadskazerne, Oudestraat 216), wij helpen u graag en denken met u mee.

Het IDO-spreekuur is er op dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur, op donderdag van 13.00 – 14.30 uur en op vrijdag van 18.30 – 19.30 uur. De hulp is gratis en u hoeft geen afspraak te maken. Een afspraak maken mag wel. Dit kan via: ido@bibliotheekkampen.nl of bel naar: 038 – 33 121 01. U bent van harte welkom!

Dit is een partnerbijdrage van Openbare Bibliotheek Kampen:
Oudestraat 216
038 – 33 121 01
ido@bibliotheekkampen.nl
www.bibliotheekkampen.nl

Nick de Vries