Afbeelding
Foto: pelsnijsseorgel.nl

Minne Veldman geeft orgelconcert in de Kamper Nieuwe Kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Kampen - Op vrijdag 26 mei zal de getalenteerde concertorganist Minne Veldman een buitengewoon orgelconcert geven in de welbekende Kamper Nieuwe Kerk aan de Broederweg 34. Veldman, een veelgevraagde musicus met gemiddeld 50 orgelconcerten per jaar, belooft een unieke muzikale belevenis in de prachtige ambiance van de kerk.

Minne Veldman heeft zijn muzikale opleiding genoten aan het conservatorium in Zwolle. Met maar liefst 13 solo-cd’s en 6 cd’s met samenzang op zijn naam, heeft hij zijn stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Zijn meesterlijke orgelspel is te bewonderen in honderden video’s op internet, inclusief ruim 75 complete online-orgelconcerten. Daarnaast heeft hij wereldwijd opgetreden als organist en dirigent, van optredens in het populaire TV-programma “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep tot concerten in landen als Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Later dit jaar staan er ook orgelconcerten in Canada en Australië op zijn programma.

Tijdens het concert in de Nieuwe Kerk zal Minne Veldman werken spelen van Nederlandse organisten, waaronder De Lange, Pameijer, Zwart, Bijster, Andriessen, Nieland, De Jong, Mulder, en ook een stuk van zijn eigen hand. Een bijzonder moment zal zijn wanneer hij een compositie van Klaas Jan Mulder ten gehore brengt. Mulder, een gerenommeerde organist die van 1959 tot 2008 verbonden was aan de Nieuwe Kerk.

De entree voor dit unieke orgelconcert bedraagt €10 per persoon. De deuren van de kerk gaan open om 19:30 uur, en het concert begint om 20:00 uur. Voor meer informatie over het concert kunt u terecht op de website www.pelsnijsseorgel.nl.

Minne Veldman, die sinds 1994 actief is als kerkorganist, heeft zijn ervaring en talent als orgeldocent en dirigent kunnen inzetten bij diverse koren, waaronder twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Daarnaast heeft hij een indrukwekkende 27-delige serie met koraalbewerkingen voor orgel gecomponeerd.

Na het succes van zijn eerste concert in de Nieuwe Kerk is er een geheel nieuwe orgelserie geïnitieerd, waar dit concert een belangrijk onderdeel van is. Voor liefhebbers van orgelmuziek belooft het aankomende concert een buitengewone ervaring te worden. Mis het niet!