Afbeelding
Foto: stockfoto

IJVV sluit uitstekende tweede seizoenshelft af met periodetitel

· leestijd 1 minuut Algemeen

OLDEBROEK - IJVV heeft de kans om de competitie te beëindigen met een periodetitel zaterdag met beide handen aangegrepen. De uitwedstrijd tegen OWIOS werd op overtuigende wijze omgezet in 0-4 winst. Omdat ook de andere uitslagen gunstig uitpakten, mag de IJsselmuider ploeg in de nacompetitie strijden om promotie.

Hoewel IJVV een prima eerste half uur speelde en ook verdiend op voorsprong kwam, leek er aanvankelijk geen feestje in te zitten. Concurrent Hierden stond met rust met 1-0 voor tegen kampioen Batavia. WVF, de andere kanshebber, had eveneens de leiding genomen en zou bij een grote uitslag IJVV in de periode voorbij kunnen gaan op basis van het doelsaldo. IJVV-trainer Emiel Diender: ¨We konden weinig anders doen dan gewoon doorgaan met ons spel.¨

Dat spel was met name in de eerste helft heel aardig. IJVV was in de eerste 20 minuten heer en meester. Het was Jonathan van Marle die na een half uur spelen de 0-1 maakte door goed te anticiperen op een diepe bal die niet goed kon worden verwerkt door de keeper van OWIOS. Daarna zakte IJVV wat weg en in de eerste tien minuten na rust drukte de thuisploeg IJVV verder terug. Diender, die zijn ploeg in de tweede helft in een 4-4-3-opstelling liet spelen, besloot meer risico te nemen. Het was Lenhard de Velde die met de 0-2 en 0-3 (die laatste treffer viel uit een rebound na een vrije trap van Gerjon van den Berg) de score verder opvoerde. 

OWIOS bleek in de slotfase niet meer in staat wat terug te doen tegen het ogenschijnlijk fittere IJVV. De gastheer beëindigde het duel bovendien met tien man vanwege een rode kaart en kreeg nog een strafschop tegen die door IJVV´er Jonathan van Marle werd benut. Daarna kon bij IJVV een feestje worden gevierd en dat maakte ook bij Diender een en ander los. ¨Dit raakt mij echt. Ik ben niet alleen trainer van deze jongens maar ook fan. Toen ik hier aan de slag ging als trainer had ik uitgesproken graag een periodetitel te pakken. Dat dit nu is gelukt is fantastisch¨, aldus de oefenmeester die bezig is aan zijn laatste seizoen maar in elk geval nog op de bank zit als zijn ploeg het opneemt tegen DOS ´37. 

Diender: ¨DOS ´37 is heel knap tweede geworden in de tweede klasse J. Maar wij zijn voor niemand bang en hebben na de winterstop laten zien waartoe we in staat zijn. DOS ´37 mag van ons de bal hebben en dan gaan wij gewoon ons spel spelen.¨   

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22