Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Humans of Kampen: John (7)

Algemeen

Mijn hele leven woon ik al in Kampen. Mijn ouders zijn in de jaren ’60 naar Nederland gekomen. In 1951 kwamen heel veel Molukkers naar Nederland, met de boot. Maar toen was mijn vader aan het vechten voor de RMS (Republik Maluku Selatan), dus zij kwamen later met het vliegtuig.

Ik was een van de eerste Molukse mensen in Kampen, maar ik merkte daar niet veel van. Ik had veel vrienden en we kwamen voor elkaar op. Ik leerde ook gewoon plat praten.

Dat is wel grappig: ik werk met oudere mensen en ze vinden het geweldig als ik plat praat. Dat helpt om mijn werk goed te kunnen doen. Humor helpt ook. En respect: omdat ik de oudere mensen respect geef, geven ze dat ook aan mij. Het werkt twee kanten op. Dat heb ik al heel jong geleerd. Soms zeggen oudere mensen tegen mij: “Zeg maar jij, hoor.” Dan moet ik daar wel aan wennen!

Dit verhaal hoort bij een serie: Humans of Kampen en is gebaseerd op Humans of New York. Een fotoblog van fotograaf Brandon Stanton waarbij de inwoners van de stad worden vastgelegd. De serie is bedoeld om anders te leren kijken naar wie we op straat tegen komen. Om te laten zien dat iedereen een eigen verhaal heeft. Wil je ook helpen om de serie te maken? Kijk op https://visitkampen.nl/humans-kampen voor meer informatie.