opening van het BBQ feest
opening van het BBQ feest Foto: Job Jager

Kamper Botters schenken Kamper Kogge gezellig BBQ feest

Algemeen Ingezonden

De Stichting Kamper Kogge bestaat 30 jaar en kregen om dit heugelijke feit een BBQ aangeboden door de Kamper Botterstichting. Deze gezellige avond vond plaats in de mooie grote botterloods en onder de nieuwe luifeltent. Zowel van de Kamper Kogge als van de Kamper Botters waren er veel vrijwilligers aanwezig. Het was mooi om te zien hoe goed iedereen het met elkaar heeft en hoe trots iedereen op de werf zelf en de schepen is. Er werd natuurlijk ook veel gesproken over de mogelijke locatie van de IJsselkogge, op de wal of op het water.

Er zijn de laatste veschillende feestjes geweest in de botterloods bv. de Hollandse avond, de Haringparty en het 27e Oostwalbotterevenement. Binnenkort is het weer tijd om de loods weer om te bouwen tot werkplaats en kan er weer een botter oid. naar binnen voor onderhoud en restauratie.

De vrijwilligers van de Kogge en de Botters zijn nu nog erg druk met alle evenementen en het varen met de schepen. Zo is de Kogge net terug uit Den Helder en gaat straks alweer naar Hasselt. De Botters hebben alweer wedstrijden gehad in oa. Harderwijk, Elburg en Urk, en gaan binnenkort nog naar Almere, Huizen en weer naar Elburg. En in de zomervakantie kunnen ze nog traditioneel gaan vissen vanuit het Zuiderzee Museum in Enkhuizen. Genoeg te doen voor alle vrijwilligers.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47