Alle kinderen/jongeren van Brass for Children en de Nederlandse groep.
Alle kinderen/jongeren van Brass for Children en de Nederlandse groep. Foto: Aangeleverd

Leden van Oranje Show en Drumfanfare IJsselmuiden in Oeganda

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Een groep van acht mensen uit IJsselmuiden is heeft vorige week meegedaan aan een muziekzomerkamp Brass for Children in Butugota, in West-Oeganda, op de grens met Congo. Een deel van de groep is lid van de Oranje Show en Drumfanfare uit IJsselmuiden. De reis is opgezet door Stichting Livingstone. Deze christelijke stichting organiseert werkvakanties over de hele wereld. 

De muzikanten gingen op bezoek bij de Oegandees Atakunda Gershom. Hij vertrok op 17-jarige leeftijd zonder enig diploma naar de hoofdstad Kampala. Hij was straatverkoper tot hij kennismaakte met de eigenaar van een atelier dat instrumenten repareert. Het werd de leermeester van Atakunda en dat was een ommekeer in zijn leven. Inmiddels heeft Atakunda zijn eigen bedrijf in de stad Kampala waar hij instrumenten repareert.

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Aangeleverd

Uit dankbaarheid en liefde voor muziek heeft hij in 2018 in zijn geboortedorp een muziekschool opgericht: Brass for Children. De filosofie daarachter is dat muziek zelfvertrouwen geeft, het leert je op een andere te uiten, zorgt verbinding over de zuilen van religie heen, muziek geeft je trots. 

Tekst gaat verder onder de foto.


Een muziekles door Heidy ten Brink met Boomwhackersschrift - Foto: aangeleverd

Marleen, Heidy, Inez, Jannou, Inez, Gerieke, Mariska en Inna uit IJsselmuiden plus Hanneke van de Stichting Livingstone zijn met koffers vol instrumenten, trompetten, saxofoons, baritons op reis gegaan. In de voorbereiding op de reis hebben ze instrumenten verzameld, het reisbudget ingezameld en het muziekkamp voorbereid. Ze hebben inmiddels een hoop meegemaakt: een grootse welkomsoptocht, lekkernijen uit de Oegandese keuken, een bezoek aan de Anglicaanse kerk, een middag muziek maken en sporten.