Wouter Harbers
Wouter Harbers Frans-Jan Snoek

Romantisch koffieconcert in De Burgwal

Algemeen

KAMPEN - Een geurend kopje koffie, een uur prachtige muziek en vrolijke, verrassende toelichtingen. Dat zijn de Koffieconcerten van pianist Wouter Harbers. Vanaf september elke maand in Kampen. 

Wouter en strijkkwartet ‘Romance’ zijn dinsdagochtend 19 september te beluisteren in De Burgwal. Ze spelen daar drie eeuwen romantische muziek, van de ontroerende Air van Bach tot een opzwepende compositie van Ludovico Einaudi. “De sfeer tijdens koffieconcerten is ronduit gezellig en dankzij de achtergrondverhalen hoort u de muziek zoals u die nog nooit gehoord hebt”, aldus de pianist. Wouter en het strijkkwartet zijn volkomen op elkaar ingespeeld en traden onder andere live op voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Het concert begint om 10:30 uur. Om 10:00 uur staat de koffie klaar. De entree is gratis; aan het einde van het concert is er een collecte. Reserveer voor een mooie plek vooraan via www.koffieconcerten.nl

‘Muziek toegankelijk maken voor iedereen.’ Dat is de missie van Wouter Harbers. Zeven jaar geleden begon hij met de eerste serie koffieconcerten in Zeist. In een paar jaar tijd groeide dit initiatief uit tot een landelijke stichting met ruim honderd concerten per jaar. Om de muziek toegankelijk te maken voor iedereen is de toegang gratis.