Afbeelding

Wie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs?

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Dit jaar wordt voor de 31e keer de Vrijwilligersprijs in de gemeente Kampen uitgereikt. Het gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. De prijs is opgedeeld in 2 categorieën: 1 voor de vrijwilliger van het jaar en 1 voor de vrijwilligersgroep van het jaar.

Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand! En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Evenementen, festiviteiten en het verenigingswerk bloeien volop en veel inwoners hebben zich op verschillende manieren belangeloos ingezet om iets te kunnen betekenen voor een ander. 

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Zonder vrijwilligers, geen bloeiend verenigingsleven, geen evenementen, geen extra handen in bijvoorbeeld de zorg. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en daar staan we jaarlijks via de Vrijwilligersprijs nog eens extra bij stil. Het is een welverdiende waardering voor al het werk dat zij belangeloos voor de samenleving doen. Wat mij betreft zijn degenen die zich in hun eigen tijd vol energie voor een ander en voor de samenleving inzetten het meer dan waard om in het zonnetje gezet te worden. Ik kijk dan ook uit naar de nominaties!”

2 categorieën: individu en groep 

Net als vorig jaar is de prijs weer opgedeeld in 2 categorieën: 1 voor een persoon en 1 voor een groep. Nomineren kan tot en met 27 september 2023 via www.kampen.nl/vrijwilligersprijs (daar vindt u ook de voorwaarden) of via een nominatieformulier bij de receptie van het stadhuis. 

Eind november maken we de genomineerden bekend. 

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de nationale Dag van de Vrijwilliger op donderdag 7 december 2023. De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een geldprijs van € 300 voor de groep en € 200 voor de individuele vrijwilliger.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.