Afbeelding
Foto: aangeleverd

24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er steeds meer clubs mee om extra inkomsten op te halen voor de club.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.” 

Lokale steun voor het verenigingsleven
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok 
Wie denkt aan de Grote Clubactie, denkt aan trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan en straks weer aanbellen. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land. 

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steunt men met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maakt men zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Kampen de volgende clubs mee: Kampen AMDG Kampen, Kamper Trompetterkorps, RKDOS Dans Kampen & IJsselmuiden, A.V. Isala 96 Kampen-IJsselmuiden, RKDOS Kampen en IJsselmuiden, Chr GV Wilhelmina, RKDOS Turnen Heren (Kampen & ijsselmuiden), RKDOS Turnen Dames Kampen/IJsselmuiden, St. Zwartendijkruiters, Paardensportvereniging Kampen (een volledige lijst met deelnemers uit Kampen kan worden opgevraagd) IJsselmuiden Show- en Drumfanfare Oranje, Voetbalvereniging s-Heerenbroek Wilsum.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39