Jacobus de Meerdere met 'zijn' Jacobusschelp aan de IJsselkade
Jacobus de Meerdere met 'zijn' Jacobusschelp aan de IJsselkade (foto: Maarten van Gemert)

Geslaagde startzondag bij de RK Buitenkerk

Algemeen

KAMPEN - Het nieuwe seizoen is in veel kerken in Kampen afgetrapt met een startzondag op 17 september. Ook de RK Buitenkerk organiseerde een geslaagde zondag met, door en voor haar kerkleden.

In een wijde boog rondom de rooms-katholieke kerk in de binnenstad zwierven vorige week zondagmorgen bijzondere figuren over straat. Dat bleken veelal heiligen te zijn voor de vossenjacht. Bij gebrek aan pastores had Tjipke van Dam een dienst geleid waarna bij- of nagepraat kon worden met koffie en cake. Toen kon iedereen meedoen met de vossenjacht in de binnestad. De vossen stonden veelal verdekt opgesteld en nadat hun personage geraden of verteld was, kreeg iedereen nog een papiertje met meer informatie.

De koffie en cake tussen de dienst en de vossenjacht vielen in de smaak evenals de soep en broodjes na afloop. De vossen werden door menigeen herkend, zowel als persoon als wie ze uitbeeldden. De regen had sommigen weerhouden van de gang naar de kerk doch de regen was op tijd verder getrokken. De ijscokar had niet de zon meegenomen maar de traktatie van de kerk smaakte er niet minder om.


Moeder Theresa wachtte de vossenjagers op in de Geerstraat (foto: Maarten van Gemert)


auteur;

Maarten van Gemert

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39