Koffers en bagage bij terugkeer van de vakantie met de Zonnebloem Jong
Koffers en bagage bij terugkeer van de vakantie met de Zonnebloem Jong (foto: Maarten van Gemert)

Blijde gezichten na vakantie met de Zonnebloem Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Binnen de Kamper afdeling van de Zonnebloem is een groep gestart onder de naam ’Jong’. Twee meiden uit die groep keerden vorige week terug van een vakantie samen met de gebruikelijke doelgroep van ouderen. Voor één van de twee jongedames was het, na dagjes uit met de Zonnebloem, de eerste keer dat ze een week lang eropuit geweest is.

De Zonnebloem is bekend van haar vakanties voor lichamelijk gehandicapten. Ook de Kamper afdeling houdt zich daarmee bezig maar ze doet nog meer. Maandelijks zijn er activiteiten en de vrijwilligers leggen thuisbezoeken af. Dan wordt er bijvoorbeeld hulp geboden bij boodschappen. Dat geldt ook voor jonge(re) Kamper inwoners en voor hen is nu een nieuwe groep gestart.
De twee jongedames (begin twintig), met wie deze krant sprak, hebben een heerlijke week achter de rug. Ze verbleven samen met acht oudere gasten van de Zonnebloem in Zorghotel Bosgoed in Lunteren. Ze ondernamen tal van activiteiten, zoals een bezoek aan het Oude Ambachten Museum. Ook gingen ze naar de zandsculpturen in Garderen en het zorghotel zelf had wellness in huis. In deze week voor Sinterklaas kwam de Goedheiligman natuurlijk ook even langs.

’s Avonds werden er spelletjes gespeeld als sjoelen, bingo en bordspelen. Er kwam ook familie op bezoek wat de meiden erg leuk vonden. Het was onbedoeld een vrouwengezelschap. „Met mannen krijg je een andere dynamiek,” merkt Mireille Balster op, één van de vrijwilligers. De deelnemers zijn door de vrijwilligers in de watten gelegd en die aandacht deed hun goed.
„Dat een-op-een-contact mis je vaak,” merkt voorzitster Coby Dezijn op. „Niets ten nadele van de instellingen of verpleeghuize maar mensen zitten vaak gehospitaliseerd oftewel vast in de structuur van een instelling.” De gasten kwamen van diverse tehuizen, zoals Myosotis, Margaretha, Vijverhof en Amandelboom. Eén van de twee jongedames woont nog thuis en de vader moet lachen bij de vraag wie wie het meest heeft gemist.

Zes vrijwilligers en een verpleegkundige waren mee als begeleiding van de tien deelnemers waaronder Coby Dezijn, voorzitter afdeling Kampen. „Het is een fijne, bloeiende afdeling,” aldus Balster. Zij is al twaalf jaar bij de Zonnebloem actief en heeft de groep Jong opgestart voor iedereen die zich niet bij de ouderen thuis voelt. De Zonnebloem heeft ook een afdeling in IJsselmuiden en aanvragen voor vakanties of activiteiten komen uit de hele regio. Niet voor niets volgens Dezijn want de meiden (en ouderen) hebben een fantastische week gehad. Van iedereen heeft ze kussen gekregen.


Mireille Balster laadt de koffers uit (foto: Maarten van Gemert)

..

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16