Afbeelding
Foto: Eigen foto

Column Ondernemen in Kampen: Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor een ander, maar ook voor jezelf

· leestijd 2 minuten Algemeen

Bijna 7 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. Maar liefst 44% van de Nederlanders zet zich wekelijks, maandelijks of jaarlijks vrijwillig in voor een ander of de samenleving. Over de grens kijken ze jaloersmakend naar Nederland. In veel landen komt het percentage vrijwilligers niet boven de 20% uit. Mooie cijfers om oprecht trots op te zijn. Maar waarom laten we eigenlijk massaal onze handjes vrijwillig wapperen?

Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor een ander, maar ook voor jezelf
Wist jij dat vrijwilligers gelukkiger zijn, minder gestrest en meer sociale steun ervaren? De meeste vrijwilligers doen vrijwilligerswerk omdat ze het fijn vinden om iets voor iemand te doen. Maar vrijwilligerswerk doen is ook goed voor jezelf. Wie vrijwilligerswerk doet, komt in contact met anderen die je anders misschien wel nooit had ontmoet. Het werk als vrijwilliger is een zinvolle tijdsbesteding en staat ook nog eens goed op je CV. Het is leuk en je blijft lekker actief in de samenleving, ook als je om welke reden dan ook geen betaalde baan (meer) hebt.
Doordat er veel vraag is naar vrijwilligerswerk is er ook nog eens volop keuze en vindt je altijd wel een leuke vrijwilligers taak waarbij je jouw talent kan inzetten.

Bijzondere vrijwilligers in Kampen
In Kampen zijn ontzettend veel betrokken vrijwilligers actief. Als zij niets doen, staat het verenigingsleven in Kampen letterlijk stil. Met veel liefde zet ik een aantal vrijwilligers in de spotlights.
Tjibbe van Dijk staat al ruim 21 jaar aan het roer van zijn club KHC Kampen en heeft alleen vanuit deze rol al ruim 15.000 uur van zijn leven aan de club gegeven. Anneke van Dijk en Anja van den Eijkel zetten zich al ruim 2 generaties in voor Go-Ahead Kampen. Anneke voorzag 43 jaar geleden al de spelers van ranja en thee. En Anja liep 27 jaar geleden al op de velden als leidster en trainer van de F-jes. En natuurlijk onze energieke founding mother en drijvende kracht achter het full color festival, tevens gekroond tot vrijwilliger van het jaar: Mareille Lopulalan!
Waar zou de kamper samenleving zijn zonder jullie toewijding en inzet.

Maar zij doen het niet alleen. Daarom mijn speciale dank voor alle vrijwilligers in Kampen:
Bedankt voor wie je bent en voor alles wat je doet. Jullie zijn onbetaalbaar!

Jouw stem is geld waard
De vrijwillige inzet van inwoners maar ook de maatschappelijke functie van alle Kamper verenigingen is niet in geld uit te drukken. Maar toch is geld wel wat zij nu hard nodig hebben.
Dit jaar stelt Rabobank opnieuw 14 miljoen coöperatief dividend beschikbaar voor alle clubs en verenigingen in Nederland. Ben jij lid van de bank? Breng dan vooral jouw stem uit (via de app of online) en steun hiermee de Kamper clubs.
Help jij met jouw stem de Zonnebloem in Kampen financieel vooruit zodat zij leuke activiteiten kunnen blijven aanbieden aan onze Kampenaren?
Maak jij mede mogelijk dat Oranjevereniging IJOV het Zoddeparkfestival wederom groots ten tonele kan brengen? Of maak jij mogelijk dat AMDG de jeugd in Kampen kennis laat maken met muziek? Dit door drie leerkrachten te laten strijden om de eretitel Maestro van het jeugdorkest. Zelf heb ik het dirigeren ook mogen ervaren en wat heb ik daar van genoten!
Kunnen de Kamper clubs op jouw rekenen?

Jenneke Palland
Trotse moeder en inwoonster van Kampen
Business Development Manager Rabobank

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16