Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column Ondernemen in Kampen: Het is net werken

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

“Zonder contact geen contract”, zijn mijn ondernemende opa ooit tegen mij. En ook in deze tijden van online zakendoen geloof ik dat hij nog steeds hartstikke gelijk heeft. Het is een kwestie van elkaar kennen, vertrouwen en gunnen. Natuurlijk op basis van een goede prijs-kwaliteit verhouding, maar als je relatie niet goed is, wordt het nooit wat. Die wijsheid heb ik overigens van mijn vrouw, maar dat is een ander verhaal.

Daarom is het ook zo mooi, dat we in Kampen ondernemende netwerkclubs hebben als de VOC, IC Kampen, BNI de Steur, MKB Zwolle/Kampen en nog vele anderen. En dat alles in het kader van de Japanse wijsheid die volgens Tweede Kamerlid Hilde Palland zo kenmerkend is voor onze regio: “Matsimi Matsiku”. Lees het hardop en je begrijpt wat ze bedoelt.

Samen met de gemeente en de toonaangevende ondernemersorganisaties werkt Kampen Partners daarom ook aan de organisatie van een Business Event Kampen 2022. De ideale gelegenheid om contacten weer aan te halen en nieuwe contacten te leggen. Netwerken, zoals dat dan zo mooi heet. Voor ons als citymarketingorganisatie is het vooral een manier om de werkgevers en andere ondernemers van Kampen te bedanken voor hun bijdrage aan het Bruto Lokaal Geluk van Kampen. Want jullie zorgen voor werk, voor inkomen en voor een levendige en vitale gemeente. Maar weet je… daar wilde ik het vandaag eigenlijk helemaal niet over hebben.

Want met de VOC, ICK en Gemeente Kampen kijken we ook al vooruit naar 2023. Dan willen we ook een evenement organiseren, maar dan iets heel anders. En ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden. De ondernemersorganisaties hebben namelijk vastgesteld, dat de werving van personeel geen tijdelijke, maar een structurele uitdaging is. En daar willen we een klein beetje bij helpen. Daarom denken we na over een soort Open Bedrijvendag Kampen 2023. Iets als ‘Kom in de kas’, maar dan met andere grote en kleinere bedrijven die hun deuren voor het publiek openzetten. Goed voor het imago, goed voor de werving van personeel en goed voor je buurt. Toch?

Wil je ons laten weten wat je van dit idee vindt? Stuur me een mailtje via r.tameling@kampenpartners.nl . Met je suggesties, opmerkingen en wellicht al met het bericht dat je met jouw bedrijf graag mee zou willen doen. We zijn heel benieuwd naar jullie feedback. En ik heb zo’n vermoeden, dat onze goede voornemens ook nog wel ter sprake komen tijdens het Business Event Kampen komend najaar. Maar daarover praat ik jullie de volgende keer graag bij! 

p.s. Wist je wel, dat alle nieuwe werknemers van jouw bedrijf gratis een rondleiding door Kampen kunnen krijgen? Gewoon online aanmelden via www.welkominkampen.nl, dan regelen wij de rest. En voor maatwerkafspraken kun je me altijd bellen via 06-17453490.

Deze column is geschreven door Roeland Tameling van Kampen Marketing.

Nick de Vries

Nick de Vries