Hoge waterstanden houden aan: bypass doet zijn werk, bekijk de dronebeelden na de klik

Algemeen

KAMPEN - Het Waterschap meldt dat het minder regent en dat daardoor de waterstanden naar verwachting af gaan nemen. Voor de IJssel geldt dat de hoogste stand waarschijnlijk donderdag bereikt wordt. De worden dagelijks geïnspecteerd en de dijken houden het goed. De uiterwaarden zijn vol gelopen en het Reevediep bij Kampen stroomt nu mee met de IJssel, de bypass is in werking.

De dronebeelden zijn gemaakt door het Waterschap van het Reevediep dat voor het eerst sinds de aanleg meestroomt om extra water af te voeren. Het Reevediep is de waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze hoogwatergeul is aangelegd om hoogwater op de IJssel af te kunnen voeren via het Drontermeer en het Vossemeer, naar het IJsselmeer. Het Reevediep ontlast het gebied rondom Zwolle en Kampen. Om de schetsen van de tekentafel echt aan het werk te zien, liet het waterschap een drone de lucht in gaan.

De foto’s bij dit bericht zijn van Mitchell Boswijk die het hoge water bij het Reevediep vastlegde en beelden schoot van de situatie bij De Zande.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47