De HBS in de spotlight
De HBS in de spotlight Foto: IJsselheem

De HBS in de spotlight

Algemeen Ingezonden

De restauratie van de gevels van De HBS is klaar, de steigers zijn nu een paar weken weg. Reden om het gebouw de komende weken in de spotlight te zetten. Letterlijk. Zodat dit mooie historische gebouw ook bij avondlicht te bewonderen is. De rondbogen bovenin, het voegwerk, de betonnen elementen en niet in de laatste plaats het schilderwerk, het is schitterend gerestaureerd. De HBS heeft weer allure.

Het gebouw wordt momenteel gerestaureerd en verbouwd door Salverda Bouw in opdracht van IJsselheem en opent vanaf maart 2025 zijn deuren.

De Hogere Burger School (HBS) in Kampen is de eerste locatie waar IJsselheem invulling geeft aan het nieuwe concept ‘Thuis, met zorg van IJsselheem’. IJsselheem wil een plek creëren waar ouderen met een intensieve zorgvraag zich thuis voelen en zelfstandig kunnen wonen en leven, samen met hun partner. Zo transformeert IJsselheem, in co-creatie met potentiële bewoners, hun naasten, buurtbewoners en zorgmedewerkers, De HBS naar 44 huurappartementen voor oudere Kampenaren. Daarnaast komen er vijftien appartementen voor cliënten van PGVZ. Hier kunnen (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid zelfstandig, maar begeleid wonen. 

De voorzijde van De HBS