Afbeelding

Gerwin van der Plaats op het Hinsz-orgel

Algemeen

KAMPEN – Op dinsdag 25 juli aanstaande gaat de Kamper musicus Gerwin van der Plaats het Hinsz-orgel van de Bovenkerk weer bespelen. Het betreft het een orgelconcert van de nieuwe dinsdagavond-serie. Van der Plaats is onder andere bekend als dirigent van het Kamper Mannenkoor. Maar ook als organist is hij een opvallende verschijning in orgelminnend Nederland.

De organisatie vertelt: "In de Bovenkerk kunnen we op 25 juli literatuurspel (o.a. Händel, Karg-Elert en Lefébure-Wély) van hem verwachten. Ook romantische koraalmuziek (Feike Asma en Jan Zwart) en improvisaties is geprogrammeerd. Maar bij Van der Plaats krijg je altijd meer dan alleen het gangbare. Laat u zich verrassen door de theatrale en humoristische kant van zowel de concertgever als van het Bovenkerksorgel. Van der Plaats weet zich met deze insteek een altijd weer een waardig ambassadeur voor de Kampense muziekcultuur."

 

Later in deze serie zijn ook Evert van de Veen (01/08), Vincent de Vries (08/08), Gert van Hoef (15/08)en Minne Veldman (22/08) te beluisteren met een energiek programma. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à 10 euro verkrijgbaar aan de deur.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden