urn met het hart van admiraal J.C. De Winter in de Bovenkerk van Kampen
urn met het hart van admiraal J.C. De Winter in de Bovenkerk van Kampen Foto: Carin Koopman voor cultuurZIEN

‘’Kampen over Zee’’ en de West Indische Compagnie

Cultuur Ingezonden

Zaterdag 11 maart vervolgt cultuurZIEN de reeks lezingen ‘’Kampen over Zee’’. De Hanzetijd is definitief voorbij en de wereld ligt ook voor Kampenaren open voor handel. Op 11 maart wordt een korte lezing gecombineerd met een stadswandeling. De deelnamekosten per middag zijn  € 25, - .

De oprichting van de WIC (West Indische Compagnie) in 1621 heeft alles te maken met de ontwikkelingen tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Tijdens het verhaal over de WIC ontmoet men opnieuw families uit eerdere lezingen om vervolgens met familie De Winter af te reizen naar ‘’de wilde kust’’ van Zuid-Amerika. Admiraal Jan Willem de Winter, geëerd in Frankrijk en in Kampen, was eigenaar van een katoenplantage in kolonie Demerarij.

‘’Kampen over Zee’’ is een combinatie van lezingen met stadswandelingen, gebaseerd op recent onderzoek naar de handelsgeschiedenis van de stad Kampen. Tijdens vijf zaterdagmiddagen worden Kamper families in de internationale handel gevolgd. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl of bel (038)331 10 24.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.