The HYKANON Passion
The HYKANON Passion Foto: Tennekes / poster eigen ontwerp

The HYKANON Passion ... voor de derde keer in de Buitenkerk in Kampen

Cultuur Ingezonden

Voor de derde keer wordt ‘The HYKANON Passion’ uitgevoerd in de Buitenkerk in Kampen. The HYKANON Passion vertelt het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus; een verhaal over liefde, verraad en verbondenheid dat nog steeds verrassend actueel is. Het bekende verhaal uit de bijbel, maar in de woorden en muziek van nu en daardoor toegankelijk voor een breed publiek.  

Dit jaar zal Hilde Palland (Tweede Kamerlid CDA) de verteller zijn. 

HYKANON – dat voor de gelegenheid wordt aangevuld met projectzangers – zal prachtige Nederlandstalige popsongs ten gehore brengen van o.a. . Bløf, Boudewijn de Groot, Trijntje Oosterhuis en de 3J’s die naadloos aansluiten op het aloude verhaal. Naast koornummers zal er ook ruimte zijn voor solozang, duet en instrumentale intermezzo’s. Tevens zal er medewerking worden verleend door zangeres Lisanne Brinksma en rapper/zanger Benjamin Jesse. 

HYKANON staat onder leiding van dirigente Janet van Gaalen-Schouten. Het koor wordt begeleid door een combo onder leiding van vaste pianist Paul de Vroome. 

The HYKANON Passion zal plaatsvinden op zondag 26 maart a.s. om 20.15 uur in de Buitenkerk. Ingang alleen via het schoolplein (Mgr. Zwijsenschool) ter hoogte van Oudestraat 217. De toegang is gratis, wel wordt er na afloop een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. De kerk is open vanaf 19.30 uur, maar het is aan te raden tijdig te komen. In verband met de veiligheid zullen de deuren gesloten worden indien de maximale bezettingscapaciteit is bereikt. 

The HYKANON Passion wordt ook via een livestream uitgezonden door Kampen online en op tv door RTV IJsselmond waardoor The HYKANON Passion ook thuis of elders te volgen is.