Inez Koning, Lichtjes op water, zeefdruk, 2021
Inez Koning, Lichtjes op water, zeefdruk, 2021 Foto: Inez Koning

Duo-expositie in de Stadsgehoorzaal

Cultuur Ingezonden

In de Stadsgehoorzaal aan de Burgwal in Kampen is een nieuwe expositie te bezichtigen. Het is deze keer een duo-expositie van Inez Koning (1969) en Andrea Veldman (1967). Beide kunstenaars hebben gestudeerd aan de kunstacademie in Kampen. Inez is in 1995 afgestudeerd aan de afdeling Illustratie. Na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in de vrije grafiek, met name de zeefdruktechniek. Andrea heeft de afdeling Autonoom schilderen gedaan (1992) en vervolgens nog de Eerstegraads Docentenopleiding gevolgd (1994). Andrea die sinds 1994 als docent en coach verbonden is aan het Centrum voor Kunst en Kunsteducatie Quintus, richt zich vooral op het schilderen.

Het werk van Inez Koning bevindt zich op de eerste verdieping van de Stadsgehoorzaal. Het is vrijwel altijd gebaseerd op de directe waarneming, vooral van de nabije omgeving. De kunstenaar gebruikt als uitgangspunt foto’s die zij bewerkt en verandert en in verschillende kleurlagen ontleedt. De kleurlagen worden vervolgens één voor één over elkaar heen gedrukt tot een nieuw poëtisch beeld.

De grote en kleine schilderijen van Andrea hangen in de gang op de begane grond. Het zijn abstracte beelden bestaande uit kleurvlakken waarvan de factuur en gelaagdheid nog duidelijk te herleiden zijn.

Er zijn zowel grote, donkere schilderijen als kleinere, lichte doeken te bewonderen. 

Beide kunstenaars wonen en werken in Kampen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur, een uur voor aanvang van een voorstelling en op afspraak (038-3317373). De expositie duurt tot en met 5 maart 2024.