Titit Zaadnoordijk op haar expositie in de Stadsgehoorzaal
Titit Zaadnoordijk op haar expositie in de Stadsgehoorzaal Foto: Titi Zaadnoordijk

Nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal

Cultuur Ingezonden

In de Stadsgehoorzaal is een nieuwe expositie te bezichtigen, de tweede van dit theaterseizoen 2023/2024. Titi Zaadnoordijk (1960) toont er tekeningen en linoleumsnedes uit haar tentoonstelling Visvrouwen en Kabeljauw. Het thema is visserij en de strijd om het bestaan. Er zijn veel tekeningen te zien van vrouwen in klederdracht, met veelvormige mutsen en kleurige jurken. De linoleumsnedes zijn gedrukt op oude zeekaarten. De waterkaarten vertonen de sporen van de vorige gebruiker, het verleden is voelbaar.

Titi tekent de vrouwen met krijt, potlood of Oost-Indische inkt en voegt vervolgens met naald en draad vissen toe. Onderliggend thema is dus (de strijd om) het bestaan, het harde werken, een passie die ook een noodzaak kan zijn of een gevangenis.

Bij Titi Zaadnoordijk is het wat het is. Geen pretenties, geen gewichtigdoenerij, maar relativering die het leven dragelijk maakt.

Titit heeft haar opleiding genoten aan de kunstacademie in Utrecht. Zij is naast beeldend kunstenaar ook dichter en performer. Ze woont en werkt in Scherpenzeel, Friesland, midden in het natuurgebied de Romige Meente. Naast tekeningen en linoleumsnedes maakt zij objecten en kunstenaarsboeken. Titi tekent zoals zij schrijft. Rake lijnen, weinig woorden, maar vol expressie.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur, een uur voor aanvang van een voorstelling en op afspraak (038-3317373).

De expositie duurt tot en met 9 januari 2024.