Museumstuk (2022), 70 x 100 cm, mixed media
Museumstuk (2022), 70 x 100 cm, mixed media Foto: Kristie Legters

Nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal

Cultuur Ingezonden

Sinds vorige week is in de Stadsgehoorzaal een nieuwe expositie te bezichtigen. Kristie Legters (Winterswijk, 1974), die in 1988 is afgestudeerd aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Kampen (studierichting Illustratie i.c.m. Eerstegraads Lerarenopleiding BKV), toont er werk dat is geïnspireerd door de gebouwde omgeving. Legters maakt zowel vlak als ruimtelijk werk waarin haar visie op de gebouwde stad en de beleving van de ruimte te zien is. In de Stadsgehoorzaal worden vooral architectonische collages getoond, waarbij eigen foto’s en pentekeningen gecombineerd worden met divers materiaal. Al het knip- en snijwerk wordt handmatig gedaan, pentekeningen maakt zij zonder potloodstudie, kleurvlakken met krijt of verf. In 2022 heeft ze een nieuwe serie collages gemaakt met de hexagoon als (basis-)vorm. Deze zijn te bezichtigen in de gang op de begane grond. In de gang op de eerste verdieping hangt o.a. het ‘Stedelijk Lichaam’, haar eindexamenproject uit 1988. 

Kristie Legters is naast kunstenaar werkzaam als parttime docent Beeldende Vorming en CKV op het Carmel College Salland in Raalte. In haar vrije tijd is zij rondleidster en gastvrouw in Museum Villa Mondriaan in Winterswijk.

De expositie is te bezichtigen tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.

De tentoonstelling duurt tot en met dinsdag 2 mei 2023.