Kleuters en hun begeleiders in de Bovenkerk
Kleuters en hun begeleiders in de Bovenkerk Foto: Engelenbergschool

Kleuters verkennen de Bovenkerk

Cultuur Ingezonden

Wat hebben kleuters te zoeken in de Bovenkerk? Cultureel erfgoed, op die leeftijd? Is dat niet wat te jong? Of is het juist een goed idee: om kinderen daar al heel vroeg bij te betrekken? Op de Engelenbergschool bedachten ze er iets op. Als je de leerlingen van groep 8 gidsen maakt voor de kleuters, dan sla je twee vliegen in één klap: de groep 8 krijgt instructie over de Bovenkerk en de kleuters krijgen goed voorbereide begeleiders en hebben een vraagbaak bij hun zoektocht in de Bovenkerk.

Het resultaat: een fotopuzzeltocht in kleine groepjes. De kleuters gaan op zoek naar de plaatjes en de kinderen uit de hoogste groep zoeken mee en leggen uit. Ze kunnen hulp vragen aan de aanwezige gidsen uit de Bovenkerk,

Zo’n rondleiding is natuurlijk ook mogelijk voor andere scholen bv. binnen een thema of gewoon om je eigen stad beter te leren kennen. Via de website kunstenkindkampen.nl kan een school zich aanmelden. Eerst wat nadere informatie? Bel 0625418540 (Aart Jan Klok, coörd. educatieve rondleidingen Bovenkerk)