Afbeelding

Boek over natuur en cultuur in de IJsselvallei

Cultuur

REGIO - Op 27 juni verschijnt het boek ‘Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei’ van Kester Freriks. In het boek onderneemt natuurschrijver Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande paden en schrijft al lopend de biografie van de rivier. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de eerste IJsselbiënnale.

Kester Freriks neemt de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land.

‘Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei’ verschijnt ter gelegenheid van de eerste editie van de IJsselbiënnale, een internationale kunstmanifestatie die in de zomer van 2017 wordt gehouden tussen Doesburg en Kampen. Een beeldenroute met kunstwerken van 27 kunstenaars meandert langs de IJssel. De kunstwerken worden op bijzondere plaatsen in het landschap tentoongesteld; in de historische Hanzesteden maar ook in uitwaarden, bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen. Het thema van de eerste IJsselbiënnale is ‘Het klimaat verandert – de kunst meandert’.