Afbeelding
OMD Kampen

Hier schenkt men historische bieren en verhalen

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

U komt toch ook naar Kampen op Open Monumentendag? Kom zaterdag 11 september naar de feestelijke heropening van Museum Huys der Kunsten, met de opening van het Biermuseum Kampen. Proost met Henrick Aeltsz en geniet van de muziek van Henk Jans.

U bent van harte welkom in het prachtige ‘steenen langhuys’, gebouwd in 1440. Volledig gerestaureerd met behoud van de metersdikke muren en opnieuw voorzien van originele balkenschilderingen, herleeft in Museum Huys der Kunsten de rijke historie van de Hanzestad Kampen. De eigenaar zelf, Henrick Aeltsz, destijds een belangrijk man binnen de stadsmuren ontvangt u graag om samen te proosten.

Twee speciaalbieren: Kamper Trots en Kamper Vreugd
Uit naam van Henrick Aeltsz heeft Museum Huys der Kunsten het bier Kamper Trots gebrouwen. Door het gebruik van lichtgekleurde mout, een goudgeel bier met een heerlijk hoparoma en een vleugje goudsbloem.  Kamper Trots is het bier van Henrick Aeltsz, gebaseerd op historisch onderzoek. Het is een stoer bier!
Na het onderzoek naar de stamboom van Henrick Aeltsz, stuitten wij op een bijzonder gegeven: De nazaten van Henrick zijn talrijk, hij had 4 kinderen en maar liefst 9 kleinkinderen, waarvan 4 meisjes. De jongste kleindochters Gese en Johanna waren eigenzinnige en flinke meiden, zij hebben zelf in de brouwerij hun eigen recept ontwikkeld. Dit deden zij natuurlijk stiekem, het was hun geheim en ze hebben er veel lol om gehad. Wij zijn blij dat wij het best bewaarde geheim van Kampen hebben ontdekt: Het bier Kamper Vreugd!

Opening Biermuseum Kampen: Bierproeverij & muziek
Deze zomer heeft Museum Huys der Kunsten hard gewerkt om de glorie van weleer te doen herleven en presenteert op zaterdag 11 september in aanwezigheid van Henrick Aeltsz de opening van het Biermuseum Kampen. Hier geniet u van onze smakelijke speciaalbieren in historische sferen. Vanaf 11 september organiseren wij bierproeverijen en schenken wij historische bieren en verhalen. Laat u meenemen in de rijke geschiedenis van de mooiste Hanzestad, in het ‘steenen langhuys’ uit 1440 zelf, waar heden, verleden en toekomst wordt omarmd. Dé plek waar men geniet van bieren en verhalen: ‘Sanitas bona, bene tibi!’* aldus Henrick Aeltsz.


Zaterdag 11 september 
11.00 - 17.00 uur geopend, met vanaf 15.30 bierproeverij + muziek
Voorstraat 20 te Kampen
*Goede gezondheid, goedheid voor jou!

Biermuseum Kampen, hier schenkt men historische bieren en verhalen