De Beek met houten beschoeiing
De Beek met houten beschoeiing Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap voert proef uit in IJsselmuiden

Ingezonden Ingezonden

IJSSELMUIDEN - Waterschap Drents Overijsselse Delta voert op 29 oktober een proef uit bij watergang ‘De Beek’ in IJsselmuiden. Deze proef zal bepalen of de huidige plannen voor het project voor optimalisatie van de beek voldoen.

De Beek, een watergang van ongeveer 100 meter, loopt vanaf het Zoddepark, achter de Dorpsweg, tot aan De Baan. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) gaat hier de watergang baggeren en de beschoeiing vervangen. De beschoeiing is nu van hout en wordt vervangen door stalen damwanden. Bij de proef worden deze stalen wanden ingetrild door een kraan met een trilblok. Daarbij wordt onderzocht of de trillingen doorwerken in de naaste omgeving. Omdat er dichtbij de watergang woningen staan is dit van belang. De proef moet uitsluitsel geven of het opgestelde plan op deze wijze uitvoerbaar is. De werkzaamheden zullen vanaf maart/april 2022 worden uitgevoerd.

Wie vragen heeft over dit project kan contact opnemen met Jaap Ruiter via jaapruiter@wdodelta.nl of (06) 295 609 49.

Locatie De Beek
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden