De eerste tien kandidaten van CDA Kampen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen
De eerste tien kandidaten van CDA Kampen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen Tennekes

Vertrouwde volksvertegenwoordigers en frisse gezichten op 35-koppige kandidatenlijst CDA Kampen

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN – CDA Kampen gaat de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet met een zeer diverse kandidatenlijst. Op de lijst staan vertrouwde volksvertegenwoordigers en frisse gezichten. De 35 mannen en vrouwen, die tussen de 18 en 89 jaar oud zijn, willen zich vanuit hun verschillende achtergronden en woonplaatsen inzetten voor onze gemeenschap. Lijsttrekker Bas Wonink is blij met de goedgevulde kandidatenlijst: “Dit sterke team van 35 herkenbare mannen en vrouwen vormt een brede afspiegeling van de Kamper samenleving.”

De leden van CDA Kampen kozen wethouder Bas Wonink (47) unaniem als lijsttrekker. Hij heeft aangetoond als bruggenbouwer goed te zijn in het onderhouden van persoonlijke en bestuurlijke relaties, waarbij hij samenwerking in gang weet te zetten met zijn overtuigingskracht. Als lijsttrekker van CDA Kampen wil Wonink zich inzetten voor onder andere meer betaalbare huur- en koopwoningen en genoeg mogelijkheden om te recreëren binnen onze gemeente.

Huidig raadslid Jacolien van de Wetering-De Groot (51) uit ’s-Heerenbroek staat als tweede op de lijst. Zij is als bestuurslid van Dorpsbelangen ’s-Heerenbroek een bekend gezicht in de kernen. Jacolien draagt vrijwilligers een warm hart toe. Henk Selles (60) uit IJsselmuiden maakt de top 3 compleet. De voormalig agrariër geniet bekendheid door zijn functie in een kerkbestuur en bij de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Robertjan de Wilde (47) uit IJsselmuiden staat op de vierde plek. Hij is directeur geweest van diverse scholen. Ook heeft hij bestuursfuncties vervuld bij AMDG, Wilhelmina en IJVV. Robertjan wil zich hardmaken voor een veilige woon- en leefomgeving met voldoende culturele- en sportvoorzieningen. Niek Teune (25) uit IJsselmuiden sluit de top 5 af. Hij is als vrijwilliger actief bij Rabobank IJsseldelta en PEC Zwolle. Zijn belangrijkste speerpunt: meer betaalbare koop- en huurwoningen, met name voor starters op de woningmarkt.

Martijn Postuma (37) uit Kampen staat op de zesde stek. Alerieke van der Maat-Bosma (43), woonachtig aan De Zande staat op plek 7. Ze was eerder raadslid; momenteel is ze lid van de commissie Bestuur en Middelen. Ondernemer Gerwin van Dijk (37) van familiebedrijf Van Dijk Transport staat op plek acht. Simone Adema-Poelstra (32) uit Kampen staat op de negende plek. Zij werkt bij de Provincie Overijssel als projectleider Leefbaar Platteland. Student Suzanna Broekhuizen (18) uit Kampen maakt als jong talent de top 10 compleet.

Net buiten de top 10 staat Carolien Nies-Knol (plek 12), die jarenlang leerkracht was in ’s-Heerenbroek voordat zij directeur werd van CNS De Driester aan de Kamperzeedijk. Daan Kuiper (plek 18), voormalig voorzitter van SV Zalk, staat gepositioneerd tussen onder andere ondernemers Hans Bolwerk (plek 15) en Wout Limburg (plek 19). De 89-jarige Ivo Witteveen (plek 25) is de oudste persoon op de kandidatenlijst. Voormalig raadslid Cor Adema staat op plek 29. De aftredende raadsleden Hardy Wellenberg (plek 30), Janine de Kleine (plek 31) en Jan Marskamp (plek 32) vervullen ook een functie als lijstduwer. De lijst wordt afgesloten met oud-wethouder Geert Meijering (plek 33), Eerste Kamerlid Theo Rietkerk (plek 34) en Tweede Kamerlid Hilde Palland (plek 35).

Kijk voor de volledige kieslijst op www.cda.nl/kampen