Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen Systra: Cyberverzekering

Ondernemen in Kampen

Stel je voor: de werkdag is net begonnen en opeens gaan alle schermen op zwart. Niemand kan aan het werk. En alsof dat nog niet erg genoeg is, moet je duizenden euro’s betalen om al je gegevens en documenten terug te krijgen. Wat nu?

Een hack van de ICT-omgeving is misschien nog wel erger dan een inbraak op kantoor. Daarom sluiten steeds meer bedrijven een cyberverzekering af. Deze verzekering bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Allereerst krijg je advies om een hack te voorkomen. Word je toch slachtoffer, dan is er hulp om de schade te herstellen. Daarnaast ontvang je tot een bepaald bedrag schadevergoeding.

Een cyberverzekering afsluiten kan niet zomaar. Net als bij een inventarisverzekering gelden er voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een back-up strategie en een wachtwoordbeleid opstellen. Als ICT-partij zijn wij blij met deze papieren stok achter de deur. De voorwaarden helpen ons om de aandacht voor cybersecurity verder te vergroten. En voor iedereen een veilige ICT-omgeving in te richten.

Elke cyberverzekering is anders. Kijk daarom goed wat je nodig hebt, welke voorwaarden er gelden en wat de verzekering precies dekt. Ben je eenmaal verzekerd, vergeet dan niet om alert te blijven op verdachte situaties in je dagelijkse werk. Als je een inventarisverzekering hebt afgesloten, laat je de ramen en deuren bij vertrek ook niet openstaan. Toch?

Korné Spaan
Systra ICT

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.