Afbeelding
Foto: Foto Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: “Kampen: Vier op een rij…!” (2x)

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

Focus, kwaliteit, continu verbeteren en vooruitgang boeken, zijn voorwaarden voor succes! Met de ingebruikname van de “nieuwe” Roggebotbrug is de vierde brug in Kampen een feit. Naast de Stadsbrug, de Molenbrug en de Eilandbrug completeert de Roggebotbrug het Kwartet. 

Deze nieuwe Roggebotbrug verbind Kampen op een vlot doorstromende manier met Flevoland! Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling. Ruim 28 jaar ben ik als Kampenaar al werkzaam in Flevoland, de eerste 5 jaar in Lelystad, de laatste 23 jaar in Dronten. Dagelijks had ik te maken met de “oude” Roggebotsluis, waar van doorstromend verkeer amper sprake was. Om soepel langs die oude verkeerssituatie te rijden, startte ik doorgaans voor de ochtendspits en keerde ik na de avondspits pas terug naar Kampen, zodat ik geen onnodig tijdverlies opliep. De “nieuwe” Roggebotbrug heeft een veel betere doorstroom, niet alleen vanwege zijn hoogte, waardoor de brug minder vaak open hoeft. De nieuwe brug valt onder Flevolands beheer wat onder meer betekend dat wegverkeer voorrang heeft op vaarverkeer. Wel zo prettig, zeker tijdens de spits tijd(en). Het bijzondere is dat Kampen hiermee ook helemaal aansluit op de route Kampen, Dronten, Lelystad, via de dijk naar Enkhuizen, Hoorn en Alkmaar. Mooie vooruitgang, die hoog tijd werd. Vier bruggen, Vier op een rij. Wat is er ongelooflijk veel goed doordacht werk verricht om deze nieuwe brug te bouwen, er is gedurende de gehele bouwtijd veel informatie verschaft aan geïnteresseerden. Knap staaltje vakwerk!

Dan toch ook nog even, in ieder geval voor mijzelf, de 2e Vier op een rij… Vier succesvolle voetbalwedstrijden die alle vier winnend afgesloten werden door “mijn” cluppies. Het kwartetfeest begon donderdagavond jl. met de klinkende 7 – 1 overwinning van Feyenoord op Shakhtar Donetsk in de kolkende Rotterdamse Kuip waar wij live bij aanwezig waren dankzij Jakko Slot van Frontrow Sportmarketing & Events. Een heerlijke avond beleeft met de broer van Arne Slot de succesvolle Feyenoord trainer. Vrijdagavond was het de beurt aan PEC Zwolle dat met 2 – 0 won van NAC Breda. Zaterdagmiddag won “mijn” plaatselijke cluppie met 1 – 5 van ASVD in Dronten. Helaas was ik bij die wedstrijd niet zelf aanwezig, maar het overwinningsgevoel was daar zeker niet minder om. En dan de overwinning van Feyenoord in DE klassieker op Ajax in de Aréna Amsterdam. Met 2 – 3 trok het Team van Arne Slot de overwinning over de streep en was mijn 2e Vier op een rij… compleet.

Succesvol ondernemen heeft onder meer te maken met: Focus, kwaliteit, continu verbeteren en vooruitgang boeken! Daarbij zijn sterke ondernemers netwerken van groot belang. Onderlinge contacten en verbindingen leiden doorgaans tot mooie samenwerkingen en successen. Het was een groot plezier om met mede ondernemers op stap geweest te zijn en de overwinning successen samen te hebben gevierd. Ook de eerste helft Ajax – Feyenoord, die ik samen met mijn vader Chris Groen bij hem voor de tv gekeken heb, vergeet ik nooit meer. Heerlijk dat jeugdig enthousiasme van twee mannen op leeftijd. Kampen, onderdeel van de Regio Zwolle biedt volop kansen voor ondernemers. Wil je daarover graag meer weten? Neem gerust contact op…

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl 

Nick de Vries