Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column Ondernemen in Kampen: Een elftal om trots op te zijn

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Afgelopen maand ben ik naar Londen geweest om met vrienden een potje voetbal te kijken. Nee, niet de 2023 EFL Cup finale tussen Manchester United en Newcastle United. Die werd trouwens (weer) gewonnen door de ‘Red Devils’ met 2-0, maar dat terzijde.

De wedstrijd die ik bezocht was Crystal Palace tegen Liverpool. Inderdaad, met Virgil van Dijk in de basis. En een vrijwel uitverkocht stadion Selhurst Park. Ruim 25.000 plaatsen. Ter vergelijking: in de Amsterdam Arena passen 55.000 mensen (oftewel de hele bevolking van de gemeente Kampen), bij PEC Zwolle is het stadion uitverkocht met 14.000 tickets. En in het Wembley stadion passen 90.000 mensen.

Het was een prachtige wedstrijd, maar vooral door de geldige sfeer bij het publiek. We zaten 20 meter vanaf het veld, in het supportersvak van Crystal Palace en 15 meter rechts van ons stonden de Liverpool fans. Zonder hoge hekken, tralies of glas ertussen, alleen met een aantal stewards die de boel zorgvuldig in de gaten hielden. Met clubliederen van minuut 1 tot en met minuut 95 (inclusief blessuretijd). In mijn linkeroor galmden de supporters van Crystal Palace (mijn persoonlijke favoriet: “When i was a young boy, My father said to me, Listen here my son ur CPFC, Here, we are, You’ll know us by our noise, Pride of South London, The famous Palace boys...”) en rechts van me de harde kern van Liverpool. Het spel op het voetbalveld golfde op en neer, al moet ik toegeven dat het niveau wisselend was. Zoals The Guardian na afloop van de 0-0 treffend samenvatte: “Wasteful Crystal Palace fail to punish Klopp’s nervous Liverpool in draw”. Maar wat hebben we met zijn allen genoten zeg!

En dat brengt me naar het elftal uit Kampen dat ik nu eens in het zonnetje wil zetten. 

Om misverstanden te voorkomen: dan bedoel ik geen voetbalteams van Go Ahead Kampen of DOS, maar het elftal ondernemers dat op zaterdag 25 maart meedoet aan de eerste Open Bedrijvendag van Kampen. Een prachtige opstelling volgens mij:

De verdediging wordt gevormd door Impact, Steenhouwerij Van Ommen en GOsensit Op het middenveld spelen Ned Air, Webasto, Friction Welding en Van der Sluis Constructie  En in de aanval: Veluwse Brok, Jac. v.d. Vegt & Zn., Nissink Business Glass met scorende spits Stoter transport en truck service.

Volgens mij een winnend team, dat heel veel publiek verdient. Laten we zeggen minstens een uitverkocht Selhurst Park. Kom allemaal kijken en genieten. Je mag voetballiedjes zingen, maar het hoeft niet. Ik weet in ieder geval zeker dat je versteld zult staan van de technische hoogstandjes, de team spirit en de kansen die voor het doel worden gecreëerd. Zijn jullie de twaalfde man? 

Kijk op www.openbedrijvendagkampen.nl voor het laatste nieuws, de uitslagen en het wedstrijdprogramma!

Nick de Vries

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29