Deze bijdrage van Ondernemen in Kampen is geschreven door ondernemer Nardus Koster.
Deze bijdrage van Ondernemen in Kampen is geschreven door ondernemer Nardus Koster. Foto: Aangeleverd

Column Ondernemen in Kampen: Sinterklaas, Kerst en jaarwisseling 2023/2024!

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

In de afgelopen dagen is de binnenstad van Kampen langzaam aan een metamorfose begonnen die de voorjaars- en zomerperikelen moeten doen vergeten en die de sfeer moeten laten omslaan naar winterse feestelijkheden. De plantenbakken zijn verwijderd, de ijswinkels gesloten en zonneweringen opgeborgen tot het voorjaar van 2024 zich weer aandient. 

Voorzichtig zijn er al wat Kerstboompjes en Kerstversieringen te bewonderen, maar de boventoon wordt nu nog gevoerd door Sinterklaas versieringen, Chocoladeletters, pepernoten en ander strooigoed. Bij de Read Shop staat een volledig schap vol met boekjes en knutselspullen met het Sinterklaas thema en bij De Swaen kun je voor de etalage weer genieten van datzelfde thema in alle verschillende soorten chocolade. Natuurlijk ga je naar binnen voor de echte beleving.

Ook de feestverlichting is weer opgehangen. Jaarlijks vormt dit een discussie. Het zou te vroeg worden opgehangen en te laat worden weggehaald. Dat is natuurlijk zeker het geval als je er naar kijkt met de gedachte dat het hier om Kerstversiering gaat. Maar dat is dit niet. De versiering is bedoeld om de donkere maanden van het jaar van wat extra licht te voorzien. Dat vind je gezellig of niet natuurlijk, maar het zorgt in elk geval voor een ander sfeertje dan in het voorjaar en in de zomer. 

Steeds meer winkels en bewoners helpen mee om een gezellige sfeer in de Binnenstad te creëren. Afgelopen jaar werd aan de Vloeddijk afgetrapt met verlichte bollen aan de vlaggenstok en het zal mij niets verbazen als die trend zich voorzet in andere delen van de binnenstad. 

Kerst in Oud kampen is niet meer de afsluiting van het jaar en heeft zich verplaatst naar de week na Sinterklaas. Er zijn dan meer vrijwilligers beschikbaar en er is minder concurrentie van andere Kerst- en winterevenementen. Ook dit jaar belooft het weer een fantastisch evenement te worden, waar jong en oud zich kan vergapen aan al het moois wat er door de organisatie is bedacht en vorm gegeven. 

Nodig ook vooral familie en vrienden van buiten Kampen uit om dit te komen meebeleven. Ze zullen u dankbaar zijn. Voor ondernemend Kampen is de extra koopavond op zaterdag en de zondagopening in die week ook veel beter te managen en geeft hen de mogelijkheid om zich hier nog even te presenteren aan een veel groter publiek. 

De focus kan dan ook in de laatste dagen voor de Kerst meer gelegd worden op het gezellig shoppen in de binnenstad van Kampen. De ondernemers zijn er klaar voor en hebben hun beste mensen dan allemaal voor u klaarstaan. Kom genieten van al dit moois. Koop, schenk en ontvang ook dit jaar het beste wat de binnenstadondernemers u te bieden hebben.

De tijd raast voort en van half november tot half januari zal zomaar weer voorbij zijn. Vergeet niet er van te genieten, met uw dierbaren en allen om u heen!

Fijne feestdagen toegewenst!

Deze bijdrage is geschreven door ondernemer Nardus Koster.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47