Afbeelding
aangeleverd

Carlisle® Kampen groeit hard en zoekt aanpakkers

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Van het platte dak tot de gevel en van de fundering tot waterpartijen: CARLISLE® Construction Materials BV in Kampen levert EPDM-rubber oplossingen om daken, gebouwen en vijvers waterdicht te maken. “En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!’, zegt Gerhard Kok van Carlisle. “We groeien namelijk hard en we zoeken mensen die van aanpakken houden. We hebben veel te bieden: een afwisselende baan in een goede sfeer en waar je nog waardering krijgt.”

“Voor veel Kampenaren is het nog ‘Hertalan’. De naam prijkt nog steeds op onze gevel, maar ons bedrijf is al sinds 2012 onderdeel van CARLISLE® CM Europe, kortweg Carlisle”, legt Benno Nijenhuis van Carlisle uit. “Wij zijn Europees marktleider in duurzame EPDM daksystemen. De wat oudere Kampenaren zullen ons bedrijf wellicht nog kennen als Hertel, een Amsterdamse multinational die in 1962 deze vestiging begon aan de Industrieweg nummer 16. Een bedrijf met een rijke historie dus!”

We spreken de twee collega’s die met elkaar inmiddels bijna 40 jaar ervaring hebben. De in Kampen geboren Gerhard Kok en Benno Nijenhuis zijn enthousiast over hun bedrijf. “Carlisle heeft een mooie mix met collega’s uit Kampen, IJsselmuiden en directe omgeving maar ook werknemers uit alle windstreken van Nederland. Zelf kom ik bijvoorbeeld uit Twente en rij nog elke dag met veel plezier naar deze mooie plaats”, Benno.

Uniek bedrijf

“Onze productievestiging is een uniek bedrijf. Zo zijn wij de enige producent in West-Europa die homogene EPDM folie produceert. Daarnaast zijn wij een traditioneel maakindustrie bedrijf. Dat betekent dat wij van grondstof tot eindproduct alles in eigen hand hebben. Veel verschillende afdelingen die gezamenlijk mooie producten produceren. Best bijzonder toch?”, zegt Gerhard Kok.

“Ons bedrijf behoort tot wereldspeler en beursgenoteerde CARLISLE Companies Inc. uit de Verenigde Staten. In Europa zelf, beschikken wij over meerdere productielocaties. Naast Kampen en Weesp in Nederland, tevens in Duitsland, Groot-Brittannië en Roemenië. Er zijn dus aardig wat ontwikkelingen geweest in de laatste tien jaar, waarbij we in Kampen altijd lekker gewoon zijn gebleven We hebben een platte organisatie, een lokale Ondernemingsraad en een fijne werksfeer. Dat blijkt wel uit het feit dat veel mensen al heel lang bij ons werken. De afgelopen anderhalf jaar hadden we al drie 40-jarige jubilea te vieren!”


Bijschrift - Links Gerhard Kok - rechts Benno Nijenhuis

Aandacht voor mensen, maar ook milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor Carlisle wereldwijd belangrijk en ook in Kampen staat dit hoog op de agenda. De nieuwe generatie medewerkers vindt dit belangrijk en waardeert dat ook. Carlisle zorgt dan niet alleen goed voor jou als mogelijke toekomstige collega, maar heeft ook aandacht voor de leefomgeving van komende generaties. Als organisatie voelt Carlisle zich verplicht om haar milieubelasting op deze aarde zo gering mogelijk te houden. EPDM behoort tot één van de meest duurzame bouwproducten, heeft een zeer lange levensduur en is optimaal te recyclen.

“Bij milieubewust werken hoort natuurlijk ook een schone werkomgeving. Wij krijgen vaak complimenten voor onze opgeruimde productieruimten en we zorgen er ook voor dat het werk niet te zwaar is. We willen immers dat iedereen met plezier werkt en gezond blijft!”, vult Gerhard Kok aan.

Uitdagende projecten


“Voor ons is het belangrijk om te laten zien wat er eigenlijk met onze producten gebeurd. Dat doen we vaak aan de hand van projectvoorbeelden”, zegt Benno Nijenhuis. “Onze afdichtingssystemen vinden ‘hun weg’ in de bouw. Dit kan op een eenvoudige productiehal of garage zijn, maar vaak worden onze producten ook toegepast bij de meest speciale gebouwen. Zo zijn de door ons geproduceerde rubber profielen ingezet bij de bouw van de nieuwe Tesla gigafabriek nabij Berlijn. Of bij één van de meest iconische gebouwen in Nederland, Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Voor dit museum hebben wij zowel de dakbedekking geleverd als de volledige luchtdichting (achter de spiegelfaçade).


fotograaf - John Gundlach

Voel jij je aangesproken, kom ons dan versterken!

Gerhard Kok: “Ons bedrijf is alleen al vorig jaar 20% gegroeid en deze groei zet zich de komende jaren door. Het is dus logisch dat ook wij dringend op zoek zijn naar nieuwe collega’s voor meerdere afdelingen: of je nu een vmbo’er of mbo’er bent, zelfs statushouder. Carlisle biedt standaard een goede interne opleiding en begeleiding met buddy systeem, zodat je na enige tijd zelfstandig kan werken. Wat we wel van je vragen is dat je van aanpakken houdt. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid, waar mogelijk, door te groeien. Inclusief ruimte voor met aanvullende noodzakelijke opleidingen. Maar het is aan jou om deze mogelijkheden te pakken en initiatief te tonen!”


Benno Nijenhuis besluit: “Digitalisering wordt ook bij ons steeds belangrijker, wij zoeken ook mbo’ers die dit interessant vinden en bijvoorbeeld procesoperator willen worden. Daarnaast willen wij de drempel voor kennismaking zo laag mogelijk houden. Verwacht dus geen lastige sollicitatiegesprekken. Wij zijn een bedrijf opgebouwd door mensen en gaan vaak op ons goede gevoel af, kenmerkend voor onze cultuur.”

Wat te doen!

Ben jij benieuwd wat Carlisle® Construction Materials BV jou te bieden heeft aan goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Neem dan contact met ons op, dat kan eenvoudig door het sturen van een mailtje naar hr.nl@ccm-europe.com of bezoek onze website op: www.ccm-europe.com/nl/werken-bij-ccm. Bellen kan uiteraard altijd en vraag dan even naar onze HR afdeling, op: 038-3393333.