Afbeelding
Gwen Mustamu

Edwin Burgman nieuwe lijsttrekker GroenLinks Kampen

· leestijd 1 minuut Politiek

KAMPEN - De Leden van GroenLinks Kampen hebben Edwin Burgman verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

Voorzitter Arend Runia: ‘’Burgman heeft veel politieke ervaring; hij kent de belangrijke dossiers en is ervaren in het politieke handwerk. Hij heeft de afgelopen vier jaren in de gemeenteraad en in de coalitie meegewerkt om onze doelen te behalen. Dat wat we zijn begonnen, willen we doorzetten. Burgman is daar de geschikte man voor. Hij is een innemende verbinder die de fractie en hopelijk ook de nieuwe coalitie verder brengt in een gemeente die socialer, groener en (h)eerlijker wordt.”

Edwin Burgman heeft ook buiten de politiek zijn meters gemaakt in Kampen. Hij was jongerenwerker en welzijnswerker in onze gemeente. Daarnaast is hij actief in het verenigingsleven en betrokken bij de organisatie van het Full Color Festival. Hij staat midden in de samenleving en weet wat er maatschappelijk speelt en leeft in Kampen.

Edwin Burgman is blij met zijn verkiezing als lijsttrekker. ‘’In 2018 haalde GroenLinks vier raadszetels met de slogan ‘tijd voor verandering’. De afgelopen vier jaren hebben we die verandering waar kunnen maken als coalitiepartner. Samen met onze wethouder hebben we echt het verschil gemaakt en gaven we de gemeente meer kleur.”

Burgman voelt zich vereerd dat hij het stokje mag overnemen van Nieke Jansen. ”Van haar heb ik het politieke werk geleerd. Ik ben er klaar voor om lijstrekker van GroenLinks Kampen te zijn en ik heb er ontzettend veel zin in. De afgelopen vier jaar hebben we in de raad en in de coalitie de verandering ingezet, maar er is nog veel te doen.  Er worden te weinig betaalbare huur en koopwoningen gebouwd. Jongeren die beschermd wonen worden aan de markt overgelaten. En teveel wijken hebben nog veel te weinig groen. Kortom, er is werk aan de winkel. Wij zetten in op minimaal vier zetels om de verandering door te zetten’’

Nick de Vries