Afbeelding
Foto Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: ‘Kampen, dé Groene motor van Nederland!’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Inmiddels is onze nieuwe burgemeester Sander de Rouwe van start gegaan in zijn “droomstad” Kampen. Deze kersverse burgemeester staat voor de bijzondere uitdaging om de, na 12 enerverende jaren, vertrokken Bort Koelewijn op te volgen. Met de vraag: “Waar droom jij van m.b.t. de toekomst van ons mooie Kampen” zet de nieuwe burger vader natuurlijk wel gelijk alle deuren open voor de nodige verrassende gedachten en ideeën van een ieder die de stad Kampen een warm Hart toedraagt. 

Ogenschijnlijk mooie kansen, maar het schept ook gelijk verwachtingen die vervolgens ook waargemaakt zullen moeten worden. Anders blijft het bij dromen en komt het te weinig tot daadwerkelijk doen. Dromen is de kunst niet, het uitvoering geven aan dromen is een veel grotere uitdaging. Het lijkt mij in dat kader een goed idee om alle geschreven columns van de afgelopen twee jaar onder dit kopje “Ondernemen in Kampen” aan de nieuwe burgervader ter beschikking te stellen. Het waren misschien niet altijd dromen die beschreven werden, maar veelal wel heldere beschouwingen, frisse ideeën, ondernemende vergezichten en volop kansen die geëtaleerd zijn door Kamper ondernemers die onze Stad een enorm warm hart toedragen. 

Uiteindelijk staat en valt alles met de visie op “wat voor Stad wil Kampen zijn?!” En dan bedoel ik niet alleen waar we van dromen, maar waar gaan we ook daadwerkelijk het verschil in maken als Stad naar onze inwoners en naar onze locale, nationale en internationale omgeving(en) toe. Kortom, hoe leefbaar houden en maken wij onze stad? Hoe biedt Kampen het juiste toekomst perspectief op alle actuele vraagstukken die ons als inwoners bezig houden? Hoe zorgen wij er in Kampen voor dat we een volhoudbare samenleving vorm geven, waar een plek is voor iedereen? “Geloof, Hoop en Liefde” zullen richting gevende drijvers moeten zijn om dromen werkelijkheid te laten worden. Wij zullen als mensen een bescheidener, meer actief dienende rol moeten gaan vervullen in het verder invulling en vorm geven aan Kampen, dé Groene motor van Nederland te maken.

Ik heb al vaker geschreven dat Kampen alles in zich heeft, volop nationaal en internationaal ondernemende familie bedrijven, volop land- en tuinbouw binnen haar geledingen, volop bruisend verenigingsleven, volop kerkelijke gezindten die oog en oor voor onze samenleving hebben. Kampen is een ondernemende Groene moter aan de slinger van de IJssel, verborgen kampioen binnen de economische Regio Zwolle met ongekende mogelijkheden. Samen zetten wij Kampen op de kaart. Samen zijn en maken wij onze mooie stad Kampen uniek. Samen maken wij het verschil. Stuur jij jouw dromen ook op naar burgemeester Sander de Rouwe?! Ja toch? Ik zeg: DOEN!!

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.

Nick de Vries

Nick de Vries