Afbeelding
Foto: Tennekes.

Column Ondernemen in Kampen: Leuke Sander!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Welkom! Een nieuwe burgemeester, wat gaaf! Stralend kwam je aan wal vanaf het schitterende statenjacht vanuit Friesland. De zon begon spontaan te schijnen, dus een vliegende start. 

Als ondernemers, inwoners en gemeente hebben we een behoorlijke opdracht, het aantrekkelijker en bereikbaarder maken van onze schitterende historische binnenstad. We werken inmiddels heel goed samen, zoals we dat ook met je voorganger, onze allerliefste Bort zo fijn deden. Want wat heeft hij samen met alle medewerkers gezorgd voor een fijne tijd ondanks de coronamaatregelen. Wat hij kon dat deed hij, zodat iedereen zo veel mogelijk kon blijven ondernemen. 

Onze stad heeft ondanks alles juist minder leegstand in het winkelgebied, meer horeca en het is elke dag heel gezellig in de stad.

Onze stad heeft ondanks alles juist minder leegstand in het winkelgebied, meer horeca en het is elke dag heel gezellig in de stad. Zo zie je maar dat je alles samen tof kan maken. Want zonder die bijzondere samenwerking die wij als ondernemersvereniging hebben met pandeigenaren, gemeente en ook met de culturele sector zouden wij alleen staan. Samenwerken, dat vind ik het mooiste wat er is. Dat heeft Kampen groot gemaakt en doet dat steeds weer. Iedereen die wil bijdragen aan onze leuke stad is welkom. De samenwerking is echt geweldig, de kansen en prachtige structuur liggen er en iedereen kan bijdragen.

Ik mocht afgelopen week gastspreker zijn bij “één tegen eenzaamheid” van Arbo Positief en ontmoette daar enorm inspirerende mensen die zich behoorlijk eenzaam voelen. Dat had veel impact op mij en ik zal mijn bijdrage blijven leveren om deze mensen te helpen ze een doel te geven waar ze trots op kunnen zijn en zich weer onderdeel van de gemeenschap voelen. Ik hoop daar anderen ook mee te inspireren hetzelfde te doen. 

We werken zo intens met iedereen samen dat het best heel veel is, voor iedereen, maar de resultaten worden zichtbaar. Daar mogen we als stad samen bijzonder trots op zijn. En met jou, ‘onze’ Sander, zie ik de toekomst heel zonnig tegemoet. Je bent vrolijk, zeer capabel, en je hebt je ongelofelijk goed voorbereid op jouw nieuwe functie. Ik zie enorm uit naar onze samenwerking en ontmoet ook graag je mooie gezin. Ik ben in elk geval een heel blije en trotse Kampenaar. Tot gauw! 

Hartelijke groet, Michiel de Groot 

Ps. Wist je dat Sander inmiddels ook onderdeel is van CODE Kampen? Boek nog snel tickets voor de allereerste echte speelfilm die Kampen ooit gemaakt heeft op www.codekampen.com. Ik beloof je heel veel lol, plezier en trots! 

Nick de Vries

Nick de Vries