Afbeelding
Foto Tennekes

Nieuwe manage Deltaruiters werkt als een magneet

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters heeft goud in handen met de nieuwe manege aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Dat bleek vorige week tijdens het evenement Maarle Indoor. “In acht dagen hebben we bijna tweeduizend paarden in de manege gehad”, aldus voorzitter Egbert Henniphof van de Deltaruiters.

Maarle Indoor begon op vrijdag 2 oktober. Donderdag werden de hoge rubrieken verreden, waarbij verschillende Nederlandse toppers in actie kwamen, zoals Jeroen Dubbeldam, Pim Mulder en Albert Zoer. Pim Mulder ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Vrijdag werd de GMB Jonge Paarden Competitie afgewerkt en afgelopen zaterdag is de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics gehouden in de manege in IJsselmuiden.

Nog nooit was er zoveel belangstelling voor Maarle Indoor. “Bij de pony’s waren er 400 starts en bij de paarden 900. Bij de GMB Jonge Paarden Competitie lag dat aantal op 220 en bij de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics op 315. Het was echt een doorslaand succes met heel veel deelnemers. Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, aldus Henniphof, die zegt dat ruiters graag naar de nieuwe manege willen komen. "Maar het waren wel lange dagen. We hadden veel vrijwilligers nodig. Elke dag wel zo'n 35."

Met de nieuwe manege heeft De Deltaruiters veel te bieden. “In onze manege kunnen we zelfs internationale wedstrijden organiseren. Onze accommodatie is helemaal up tot date en trekt ruiters aan, ook de door de gezellige entourage. Ons middenpad is verwarmd. Daar kun je heerlijk zitten en alles is heel goed te volgen. Het was alleen jammer dat er geen bezoekers mochten komen. Maar de mensen konden de wedstrijden wel via een livestream bekijken en de wedstrijd van afgelopen zaterdag was zelfs op Ziggo te zien”, aldus Henniphof.

Door de corona kende de manege een valse start, maar dat is inmiddels wel goedgemaakt. Elke week zijn er wel wedstrijden in de manege. In oktober gaat een dressuurcompetitie van start in de manege van de Deltaruiters. In drie weekenden worden selectiewedstrijden verreden. In het weekend van het derde selectiewedstrijd in december volgt aansluitend in hetzelfde weekeinde een finaleavond waarbij de beste ruiters in actie komen. "Het loopt als een tierelier. De aanmeldingen stromen binnen", aldus een zeer tevreden Henniphof."

Gerard Meijeringh