Afbeelding
Foto: Tennekes

Kamper clubs niet met nieuwe spelers bij regionaal toernooi

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Go-Ahead Kampen, DOS Kampen, KHC en IJVV mogen niet met nieuwe spelers aantreden bij een regionaal toernooi dat, als de coronamaatregelen het toelaten, wordt afgewerkt in mei en juni. Daarnaast wordt het toernooi onder de vlag van de KNVB georganiseerd onder de noemer Regio Cup.

Vorig jaar oktober gingen de voetbalcompetities in het slot. Gaandeweg kwamen er steeds meer initiatieven om alternatieve toernooien te organiseren in het geval dat de competities niet meer zouden worden hervat.

Zo wisten vier clubs uit het Kamper voetbal en twee Zwolse clubs elkaar te vinden. DOS Kampen, Go-Ahead Kampen, KHC, IJVV, WVF en SVI werken volgens het plan in mei en juni een hele competitie af. Ook zijn de tweede teams van de deelnemende clubs aan elkaar gekoppeld.

Het toernooi is een initiatief van Wilco Jansen (coach scheidsrechters betaald voetbal en lid van de technische commissie van WVF) en WVF-trainer Marcel van der Steege. "We willen allemaal weer aan voetballen toekomen. Dat is het doel", vertelde Jansen eind januari tijdens een interview met De Brug.

Jansen en Van der Steege zagen het zo voor zich: Een leuk toernooi, waarbij de deelnemende clubs konden aantreden met hun nieuwe selecties van het komende seizoen. Maar de KNVB dacht hier anders over. “Dat is de frustratie van ons allemaal. We hadden graag gezien dat de KNVB de overschrijving naar voren had gehaald. Het seizoen is toch klaar, maar de KNVB is halsstarrig”, aldus Jansen.

Zeg maar gerust dwingend. Nadat verenigingen met steeds meer eigen initiatieven kwamen, lanceerde de KNVB begin februari de Regio Cup, een oefencompetitie tussen clubs uit de regio. Meedoen was niet verplicht, maar toch worden organisatoren van vriendschappelijke toernooien onder druk gezet.

"Wij mochten het toernooi best zelf organiseren, maar de KNVB heeft wel duidelijk laten weten dat de bond het claimrecht heeft op arbiters”, aldus Jansen. En dan wordt het lastig. Je kunt wedstrijden zoals bijvoorbeeld DOS-Go-Ahead niet laten fluiten door arbiters die niet gewend zijn aan dat niveau. Daarom hebben we onze handen ervan afgetrokken.”

En dat betekent dat het regionaal toernooi wordt georganiseerd door de KNVB onder de naam Regio Cup en dat de clubs niet mogen aantreden met nieuwe spelers.

De start van het toernooi stond gepland voor begin mei. "Dat was de opzet, maar ik denk niet dat dat haalbaar is. Maar dat zijn niet meer onze zorgen. De KNVB organiseert het nu voor ons. Aan de ene kant is het gemakkelijk dat we nu niets meer hoeven te regelen, maar ik had het liever anders gezien”, besluit Jansen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29