Afbeelding
Foto: Van Dijk Sport & Fitness Centrum

Van Dijk Sport & Fitness Centrum sluit definitief de deuren

· leestijd 1 minuut Sport


KAMPEN - Van Dijk Sport & Fitnesscentrum sluit begin juni definitief de deuren. Hiermee komt er einde aan een zeer bekende naam in de Kamper sportwereld. De sportschool heeft een historie van maar liefst 41 jaar en werd met succes opgezet en uitgebouwd door Jetze van Dijk.

Van Dijk Sport & Fitness Centrum is slachtoffer geworden van de coronacrisis. “De afgelopen vijftien maanden (tien maanden daarvan zijn we dicht geweest) hebben wij, samen met onze trouwe leden, er alles aan gedaan om de financiële schade te beperken, maar het heeft niet mogen baten”, zo laat de sportschool weten op Facebook.

“Mede door hun steun, en de diverse hulpacties, konden we elke keer weer een maandje vooruit en hoopten we op een snelle heropening. Al vele maanden zijn de kosten hoger dan de inkomsten. Met pijn in ons sporthart nemen we afscheid van onze leden, ons fitnesscentrum en onze fijne collega’s. Keer op keer zijn ze creatief geweest met het bedenken en aanbieden van buitensport. Vorig jaar (met onze fitnesstent) sleepten ze elke dag honderden kilo’s naar buiten en ’s avonds weer naar binnen. Maar ook het begeleiden van wandelfitness in het stadspark en momenteel het buitenfitness bij ons fitnesscentrum. Zonder hun topinstelling was dit nooit gelukt.”

En daarmee verdwijnt na 41 jaar een zeer bekende naam uit Kampen. “Aan alles komt een eind, ook aan Sportschool van Dijk. Wij weten als geen ander dat het leven gewoon doorgaat.. De wereld zal gelukkig niet stoppen als Sportschool van Dijk niet meer bestaat. Iedereen zal een nieuw sportplekje vinden, maar het zal nooit meer hetzelfde worden. Bedankt voor jullie vertrouwen”, staat te lezen op de Facebookpagina van Van Dijk Sport & Fitness Centrum.

De sportschool stopt per 1 juni. Dat geldt  ook voor de slenderstudio en Personal Fitness Kampen. Op 29 mei worden de laatste buitentrainingen gegeven. De sluiting van de sportschool staat los van Budostichting van Dijk. Deze stichting staat organisatorisch en financieel los van het fitnesscentrum. De activiteiten van Budostichting van Dijk gaan gewoon door.

Gerard Meijeringh