Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Henk Borgmeijer Classic lijkt blijvertje te worden

Sport


KAMPEN - De Henk Borgmeijer Classic. Wat drie jaar geleden als een soort van geintje begon, lijkt uit te groeien tot een vaste loop voor de hardlopers van AV Isala ’96.

Zaterdag vond alweer de derde editie plaats van de Henk Borgmeijer Classic. Geen officiële wedstrijd, maar een loop ontstaan uit de goede verhouding van hardlopers van de Kamper atletiekvereniging en de Dalfser wedstrijdspeaker Henk Borgmeijer. Die is al meer dan 40 jaar actief als wedstrijdspeaker en al jaren een vertrouwd geluid bij verschillende evenementen in Kampen.

De start was bij het oude treinstation in Kampen en ging via de IJssel en de Vecht naar het oude treinstation in Dalfsen, een afstand over 27,5 kilometer. Een groep van zeven lopers volbracht de gehele afstand, de rest van de groep startte bij station Stadshagen en voor hen was de afstand 15 kilometer. Een vast onderdeel van deze loop is het nemen van een verkoelende duik in de Vecht en aansluitend met Henk Bormeijer wat drinken op het treinperron. Normaal gesproken is de terugreis per trein, maar door het uitvallen van de trein waren de lopers van AV Isala ‘96 dit keer aangewezen op de bus.

Gerard Meijeringh