Afbeelding
Foto: John Zoetebier

DOS en KHC leggen het af tegen Zwolse clubs

Sport

OOSTERWOLDE - DOS Kampen en KHC zijn er niet in geslaagd om het Berend Elzerman Toernooi te winnen in Oosterwolde. KHC eindigde als derde. DOS Kampen kwam uit op een vijfde plek. Beide Kamper ploegen wisten geen enkele wedstrijd te winnen.

Na de remise in de openingswedstrijd op zaterdag 14 augustus tegen asv Dronten, verloor DOS vorige week woensdag met 2-1 van SVI. Matthijs de Blok maakte de enige Kamper treffer. 

Afgelopen zaterdag verloor DOS met 1-3 van WVF. De DOS-treffer was een eigen goal van de Zwolse opponent.

Ook KHC kwam niet tot winst in Oosterwolde. Na het verlies tegen WVF op zaterdag 14 augustus volgde vorige week dinsdag een 1-1 gelijkspel tegen asv Dronten. Kevin Olaria scoorde namens de Kamper eersteklasser uit een strafschop. 

KHC sloot zaterdag het toernooi af met een 1-1 gelijkspel tegen gastheer VSCO ’61. Özhan Kardag scoorde namens KHC uit een strafschop. Vlak daarna viel de gelijkmaker. 

WVF wist uiteindelijk het toernooi te winnen. SVI eindigde als tweede. asv Dronten kwam op plek vier terecht en VSCO ‘61 eindigde als laatste. 

IJVV won zaterdag met 1-4 bij CVVO. Tim Roeland en Luc Kalter scoorden beide twee keer. Vier dagen eerder won IJVV met 3-0 van BAS door goals van Lenhard de Velde en Jos Kalter (2).

Gerard Meijeringh