Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KWC slaat toe bij Achterhoeks kampioenschap

Sport

DOETINCHEM – Het leek afgelopen zaterdag wel een blubberrace in Doetichem op de BMX-baan van de IJsselcrossers. 21 rijders namens de KWC verschenen aan de start van het Achterhoeks Kampioenschap. Negen rijders wisten de finale te halen waarvan twee rijders zich Achterhoeks Kampioen mag noemen.

Door de vele regenval was de baan spiegelglad en het terrein naast de baan een groot modderbad. Toch wisten Dylano Smit, Yaro Gaarenstroom, Lauren Minnema en Gerlinda Remmerts alle manches en halve finale als eerste over de finish te komen. 

Gaarenstroom en Remmerts pakten de winst in hun klasse. Lauren Minnema werd tweede in de finale, net als Dylano Smit. Scott Janssen en Kim van der Molen eindigden als vijfde en Myrthe Kloek als zesde.

In de meiden 16+ categorie werd het bijna een KWC podium. Naast de winst voor Gerlinde Remmerts was er een tweede plek voor Anne Mae van Loo. Desi Veldwijk greep net naast het podium en kwam als vierde over de finish. 

Stijn van den Berg had zijn dag niet. Na een val in de training en de eerste manche was er toch een kwartfinale voor hem waar hij als 6e eindigde. Nick Kroon reed erg sterk, maar werd net vijfde in de halve finale, waardoor hij helaas een plek te kort kwam voor de finale. 

Jens Minnema en Lucas Bruins kwamen beiden uit op een plek acht in de kwartfinale. Owen van der Vegte was op weg naar de finale, maar kwam ten val in de halve finale. Wat helaas een einde bracht aan zijn sterke races deze dag. Joppe Bakker en Jeroen Veldwijk waren dicht bij een finale, maar kwamen net tekort in de halve finale.
Voor Nik van der Molen, Sander Stoffers, Mika Gaarenstroom, Isa Borkent en Carola Koopman eindigde de wedstrijd na de manches.