Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KWC succesvol op Drents kampioenschap

Sport

KLAZIENAVEEN – Voor de BMX’ers van KWC stond afgelopen de laatste wedstrijd van de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) op het programma. De wielervereniging uit Kampen wist het seizoen prima af te sluiten. Van de negentien rijders wisten elf rijders de finale te halen. Twee BMX’ers van KWC lieten zich kronen tot Drents kampioen.

Bij de meiden van 6 en 7 jaar wist Lauren Minnema tot de finale alle manches op haar naam te schrijven. In de finale lag ze ook op kop, maar in de laatste bocht werd ze net ingehaald. Ze moest genoegen nemen met een 2e plek.
Kim van der Molen reed bij de meiden van 8 jaar naar een zesde plek in de finale.Stijn van den Berg reed bij de jongens van 9 jaar sterk mee in de top 4 en behaalde een derde plek.

Yaro Gaarenstroom liet bij de jongens van 11 jaar zien waar hij voor gekomen was: de kampioenstrui. Dat is hem gelukt door de hele dag sterk aan kop te rijden. Hij mag zich daarom Drents kampioen van 2021 noemen.
Owen van der Vegte had vorige week pech, maar wist in Klazienaveen wel de finale te halen. Ook Jeroen Veldwijk slaagde hierin. Beide rijders behaalden een achtste plaats.

Bij de meiden van 14 en 15 jaar reed Celia Visch naar een derde plek in de finale. Myrthe Koek kwam in deze race uit op plek acht. In de finale van de meiden 16 jaar en ouder stonden drie KWC-ers aan de start. Gerlinda Remmerts pakte haar concurrent net op de finishlijn en werd Drents kampioen. Anne Mae van Loo eindigde als vijfde en Desi Veldwijk als zevende.

Voor Jens Minnema eindigde het Drents Kampioenschap in de kwartfinale. Voor Lucas Bruins en Nick Kroon in de halve finale. Nik van der Molen, Sander Stoffes, Julian van Pijkeren, Joppe Bakker en Mikga Gaarenstroom kwamen in deze wedstrijd niet verder dan de manches.

Gerard Meijeringh